Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kunstpause åpnet på Galleriet

Liv Mari Schei åpnet Svalbards femte Kunstpause sammen med musikerne hun har med seg på sin kommende CD. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Kunstpause åpnet på Galleriet

Kunstpause ble torsdag kveld åpnet på Galleriet. Liv Mari Schei presenterte smakebiter fra sin kommende CD, og Synnøve Haga hadde åpning på sin fotoutstilling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se noen av Synnøves bilder her!

Det er femte gang Kunstpause arrangeres på Svalbard, og i år er arrangementet også preget av 100-årsjubileet til Longyearbyen, ved at det er et større lokalt fokus enn tidligere år.
– Longyearbyen er blitt et festivalsted, og det har skjedd mange store ting dette året, sa kultursjef Alf Seltveit under åpningen.

Mangfoldig
Til sammen er det 16 arrangementer i forbindelse med Kunstpause. Repertoaret strekker seg fra utstillinger og konserter til filmvisning og graffitikunst.
Det var Liv Mari Schei som fikk æren av å åpne hele kunstpausen, med smakebiter fra sin kommende CD «Soløde», i forbindelse med åpningen av Synnøve Haga sin fotoutstilling «De nære ting».
– Det er en blanding av bilder og tekst og er et resultat av Synnøves 11 år på Svalbard, sa galleribestyrer John W. Olsen før utstillingen åpnet.

Første utstilling
– Det er første gang jeg har en egen separatutstilling i Galleri Svalbard. Jeg har lenge gått med en slags spenning som nå slipper taket, sa Synnøve Haga etter at dørene inn til fotografiene hennes var åpnet.
Hun har samlet i underkant av 30 bilder som hun har tatt i nærområdene til Longyearbyen, og til samtlige har hun skrevet en liten tekst. Arbeidet har pågått i rundt et år.
– Tekstene er veldig personlige, så jeg er veldig spent på hvordan de blir mottatt, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!