Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kunstpause åpnet på Galleriet

Liv Mari Schei åpnet Svalbards femte Kunstpause sammen med musikerne hun har med seg på sin kommende CD. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Kunstpause åpnet på Galleriet

Kunstpause ble torsdag kveld åpnet på Galleriet. Liv Mari Schei presenterte smakebiter fra sin kommende CD, og Synnøve Haga hadde åpning på sin fotoutstilling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se noen av Synnøves bilder her!

Det er femte gang Kunstpause arrangeres på Svalbard, og i år er arrangementet også preget av 100-årsjubileet til Longyearbyen, ved at det er et større lokalt fokus enn tidligere år.
– Longyearbyen er blitt et festivalsted, og det har skjedd mange store ting dette året, sa kultursjef Alf Seltveit under åpningen.

Mangfoldig
Til sammen er det 16 arrangementer i forbindelse med Kunstpause. Repertoaret strekker seg fra utstillinger og konserter til filmvisning og graffitikunst.
Det var Liv Mari Schei som fikk æren av å åpne hele kunstpausen, med smakebiter fra sin kommende CD «Soløde», i forbindelse med åpningen av Synnøve Haga sin fotoutstilling «De nære ting».
– Det er en blanding av bilder og tekst og er et resultat av Synnøves 11 år på Svalbard, sa galleribestyrer John W. Olsen før utstillingen åpnet.

Første utstilling
– Det er første gang jeg har en egen separatutstilling i Galleri Svalbard. Jeg har lenge gått med en slags spenning som nå slipper taket, sa Synnøve Haga etter at dørene inn til fotografiene hennes var åpnet.
Hun har samlet i underkant av 30 bilder som hun har tatt i nærområdene til Longyearbyen, og til samtlige har hun skrevet en liten tekst. Arbeidet har pågått i rundt et år.
– Tekstene er veldig personlige, så jeg er veldig spent på hvordan de blir mottatt, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!