Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kunstner nektes helikopter

Amerikansk kunstner får ikke bruke helikopter til kunstprosjekt. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Kunstner nektes helikopter

Sysselmannen mener Diane Burko skal på sightseeing. Dermed må hun male isbreer fra bakken.

Den amerikanske kunsteren Diane Burko har fått avslag på søknad om å leie et helikopter for å ta flyfoto av isbreer på Svalbard. Turen er en del av et pågående kunstprosjekt «Politics of Snow», der hun blant annet maler store panoramabilder av isbresmelting. Amerikaneren var på Sydpolen i januar i samme ærend.

Sysselmannen karakteriserer i sitt svarbrev prosjektet som «sightseeing», og vender tommelen ned.

«Å åpne for bruk av helikoptre i slike tilfeller er verken i tråd med svalbardmiljøloven eller målet om å dempe motorisert ferdsel på Svalbard», skriver Sysselmannen.

Burko er en del av en gruppe på 20 forskere, journalister og kunstnere som skal delta på en båttur rundt Svalbard i slutten av september. Noe av tiden vil Burko bruke til å ta bilder på den ordinære flyturen mellom Longyearbyen og Ny-Ålesund, samt å være med forskeren Jack Kohler på helikopterturer til sitt feltområde i nærheten av Ny-Ålesund.

Dette har Sysselmannen ingenting i mot, så lenge turene ikke avviker fra slik turene ville foregått uten ekstra passasjerer.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!