Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kunstfest i helgen

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen hadde sin første offisielle oppgave da hun åpnet Kunstpause torsdag. FOTO: Anders Fjellestad

Kunstfest i helgen

Torsdag gikk startskuddet for den lokale kulturfestivalen Kunstpause.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2011 kl 08:22

Det var folksomt i Galleri Svalbard da den tiende utgaven av Kunstpause åpnet torsdag kveld. Nyvalgt lokalstyreleder Christin Kristoffersen sto for den offisielle åpningen, og hadde dermed sin første offisielle oppgave som lokalstyreleder.

Viste seg fram

Åtte kunstnere stilte ut i galleriet og kunst- og håndverksenteret. I tillegg var også fotoklubben på plass med en rekke fotografier tatt av klubbens medlemmer.

– Et slikt arrangement er viktig for oss og bidrar til å vise fram kunsten vår, sier kunstner Aino Grib.

Hun var på plass med utstillingen «Når kom du – når drar du?», et spørsmål mange av byens innbyggere har fått. Utstillingene i Kunst- og håndverksenteret sto utstilt til og med søndag.

Hele helgen

Kunstpause strakk seg over hele helgen, med en rekke foredrag og utstillinger. Fredag kveld var det salmekonsert i Svalbard kirke og nattkino i kulturhuset. Lørdag formiddag ble starten på mørketiden markert med vandring og utendørsfest på torget.

Kunstpause ble avsluttet søndag kveld med salmekonsert i Svalbard kirke.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!