Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kulturhøsten er her

Hver gang vi møtes: Anne Grete Preus besøker Kulturhuset i høst. FOTO: Marcel Lelienhof

Kulturhøsten er her

Hva passer bedre enn en mørk stemme i en mørketid?

Mørketida nærmer seg, og folk begynner å bli klare til å trekke innomhus for å få med seg kulturlivet. Først ut var Arve Tellefsen som besøkte Kulturhuset sammen med pianist Sveinung Bjelland i går. Men ikke fortvil om du gikk glipp av det, fortsatt er det mange andre muligheter.

Ukrainsk dans

Allerede i morgen blir det dobbel bluegrasskonsert med Blåmyra og Lucky Lips på Huset. Samtidig er det den årlige kulturutvekslingen fra Barentsburg. Den skulle egentlig blitt arrangert i begynnelsen av juni, men ble avlyst på grunn av manglende helikopterkapasitet. Nå kommer våre naboer i øst for å by på ukrainsk og russisk dans, sang og musikk i Kulturhuset i Longyearbyen.

Om øl er kultur, er det sikkert delte meninger om, men uansett starter Oktoberfestivalen den 26. september. Årets festivalband er Spitzbergen Schnapskapelle, Farriskameratene (!), Store Norske Mandskor, Café Olai og Blindfold.

Et høydepunkt for mange er Dark Season Blues Festival 24.-27. oktober. Alle navnene er ennå ikke offentliggjort, men foreløpig vet vi at blant annet Knut Reiersrud, Southern Hospitality, Junior Watson, Teresa James, Billy T. Band og Sven Zetterberg blir å finne.

Kunstpause

De som ikke synes svette konserter er tingen, kan finne seg et kjølig sete og bare bli sittende når Den store kinodagen begynner ved midnatt, natt til 2. november. Programmet er foreløpig ikke bestemt, men det blir et stort utvalg og halv pris på alt.

Rett før polarnatten senker seg over oss, arrangeres Kunstpause (7.-10. november). Arrangementet tar utgangspunkt i lokale kunstnere, men det blir også bidrag utenfra. Blant annet Anne Grete Preus og Jo Strømgren kompani. I tillegg skal tre nye kunstverk som smykker ut Kulturhuset offisielt åpnes.

– Det er mye gøy i Longyearbyen som vanlig. Vårt mål er å satse på både de brede og smale tilbudene, slik at det er noe for alle, sier kulturhusleder Roger Zahl Ødegård.

Det blir også plass til dans i høst. Elever fra kulturskolen setter opp «Danser med isbjørn» 14. november. Både dansegruppa, dramagruppa, kunstgruppa og musikkelevene er involvert.

Sirkus

18.-23. november er det igjen tid for en uke med Sirkus Svalnardo. Mange trodde at det populære sirkuset holdt sin ellevte og siste forestilling i 2011, men nå er det tilbake med gjøglere, klovner og akrobater.

For andre år på rad inviterer Telenor til julekonsert 28. november, men det er ennå ikke avklart hvem som skal opptre. Noen dager senere, 1. desember, blir det tradisjonell adventsmarkering.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!