Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tyvstartet årets bluesfestival

Salen var fullsatt da ORBO og Jace Everett spilte for elevene ved Longyearbyen Skole FOTO: Eirik Amb Nysveen

Tyvstartet årets bluesfestival

ORBO og Jace Everett ga elevene ved Longyearbyen Skole en forsmak på årets Dark Season Blues.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2014 kl 10:57

I formiddag hadde Ole Reinert Berg-Olsen (ORBO) og amerikanske Jace Everett en lukket konsert for elevene ved Longyearbyen Skole. Elevene virket ikke å ha store problemer med å bytte undervisning med konsert.

I tillegg til artistenes egne sanger, var det et variert utvalg elevene fikk servert. Det inkluderte alt fra «Wanna be like you», kjent fra Jungelboken, til Johnny Cashs «Folsom Prison Blues».

Kjente toner
Everett annonserte at han skulle spille en sang han visste hadde fått oppmerksomhet i Norge tidligere, uten at publikum virket å skjønne hvilken sang han refererte til. Men i det de første tonene fra hitten «Bad Things» kom ut av høytalerne, var publikum umiddelbart med.

ORBO og Everett gikk av scenen til full jubel fra elvene. Det lover godt for de kommende fire dagene med bluesfestival i Longyearbyen.

LES OGSÅ: Her er årets artister

Starter i kveld
Den offisielle åpningen av bluesfestivalen vil foregå på kulturhuset i kveld. Det vil bli taler, og et utvalg av artistene fra festvalen vil også opptre. Det har vært stor interesse rundt årets festival og alle festivalpassene ble tidlig revet bort.

Festivalen avsluttes søndag.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!