Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tok publikum med til drømmeland

Telselskapet: Alice er i Drømmeland, og merkelige ting skjer. FOTO: Mark Sabbatini

Tok publikum med til drømmeland

Sirkus Svalnardo har sin egen vri på den berømte historien om Alice.

Tekst:

Publisert:

Alice opplevelser i Eventyrland kjenner vi: En kanin løper forbi, ser på klokka og beklager seg over at han er sent ute. Alice følger etter kaninen ned i et hull i bakken og eventyret er igang.

Forestillingen åpnet med kaninen som kommer over scenen. Kaninhullet ble symbolisert med en ring hengende fra taket. Deretter tok Alice i Vilde Olsbakk Rønnings (12) skikkelse publikum med Sirkus Svalnardos egen tolkning av Lewis Carrolls klassiske fortelling fra 1865.

Sirkus Svalnardo hadde to timelange forestillinger i Kulturhuset lørdag ettermiddag. Vilde Olsbakk Rønning er trygg med øvelser uten sikkerhetsnett, og ble dermed valgt ut til hovedrollen. Hovedrolleinnehaveren har vært med i Svalnardo de siste tre årene, og har selv sett filmversjonen av «Alice i Eventyrland». Sirkus Svalnardo hadde uansett ikke behov for å være tro mot verken filmen eller boka, og forestillingens tittel «Alice i Drømmeland», er fra en serietolkning fra 1953 av en Disney-film fra denne tiden.

– Vi prøver ikke å gjøre som i filmen. Vi ønsket å fortelle vår egen historie, forteller hun.

Sammen med om lag 60 andre ungdommer i Longyearbyen holdt hun seg trofast til store deler av bokens kapitler, som hattemakerens teselskap og dronningens krokketbane, men med bare seks dager til å øve på, var det viktig med kreative løsninger. Til stor glede for de vel 150 publikummerne i forestillingen vi var på.

– Du kan gjøre så mye, sier instruktør Sara Rønne.

Rønne bor i dag i Oslo, men var fra 2003 til 2007 fast medlem i truppen som moren hennes dannet for femten år siden.

– Vi behøver ikke å følge historien, men vi har karakterene og vi kan gjøre hva vi vil med dem, fortsetter hun.

Rønne forteller at hun håpet å iscenesette produksjonen med en gruppe hun jobber med i Oslo, men at den bare har 16 elever. På Svalbard åpnet muligheten seg, og uka før ankomst jobbet hun med planlegging sammen med tanten Gøril Nilsen, også hun et tidligere Svalnardo-medlem.

Én av tingene som måtte planlegges, var hovedrollen. Vilde Olsbakk Rønning ble valgt som Alice på grunn av tryggheten hennes når hun driver akrobatikk uten noe under.

Nilsen, Rønne og Svalnardo-leder Kristine Myrbostad jobbet ti til tolv timer i døgnet med manus, sett, musikk og andre deler av produksjonen. De fikk også hjelp av voksne med kostymene.

– Mødrene til disse fantastiske barna har vært her om kveldene for å sy. I løpet av en kveld hadde vi med ett 60 kostymer, sier Nilsen.

Se bildet større

Alice møter katten i historien. FOTO: Mark Sabbatini

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!