Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sommerjobb på Svalbard

Kadafi Zaman på direkten i TV2 sitt God sommer Norge mandag kveld. Wiggo Johansen er intervjuobjektet første kveld. FOTO: Hilde Røsvik

Sommerjobb på Svalbard

Kadafi Zaman kom til Svalbard mandag. Hele uken skal han ha direkteinnslag herifra på TV 2 sitt kveldsprogram, God sommer Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.07.2016 kl 09:57

Reportere som ellers jobber i andre avdelinger i TV 2 har denne sommeren blitt sendt på oppdrag rundt i landet i en uke av gangen. Tidligere i sommer har det vært direktereportasjer fra mange steder, blant annet Jotunheimen.

Direkte
Nyhetsreporter Kadafi Zaman ble sendt til Svalbard.

– Det er første gang jeg er her. Det er ekstremt vakkert her. Vi hadde en fantastisk innflyging til Longyearbyen, sier Zaman mens han forbereder direkteinnslag fra Skjæringa, rett ovenfor Sysselmannsboligen, med Wiggo Johansen som intervjuobjekt.

Johansen jobber som buss- og taxisjåfør og guider turister rundt i byen til vanlig. Han er første intervjuobjekt ut. Med et vakkert bakteppe, med Longyearbyen som bader i sol, forteller han litt om byen og folket her.

Bekledning
Zaman skjønte fort at dressjakke og fine sko kanskje ikke passer helt inn på Svalbard.

– Da jeg så meg rundt i byen forstod jeg fort at jeg bør endre litt på klesstilen. Mulig jeg må skaffe meg noe litt mer sporty klær ja, ler han.

I løpet av uken har han planer om å lage innslag med noen fra Thailand som bor her siden de er så godt representert.

– Det blir nok et innslag om skyting og isbjørnbeskyttelse, så må vi en tur innom frøhvelvet, røper Zaman om de foreløpige planene for resten av uka.

Se bildet større

Kadafi Zaman har googlet seg fram til det han vet om Svalbard så langt. Hele uken bli han her. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!