Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lover argentisk rytme og varme i Longyearbyen

Solist og kunstnerisk leder Henning Kraggerud (t.v.), bandoneonsolist Valeria Neira Lillebjerka og forfatter Kjartan Fløgstad framfører i kveld Piazollas Årstider sammen med NOSOs kammerorkester i Kulturhuset. FOTO: Geir Barstein

Kjartan Fløgstad og NOSOs kammerorkester:

Lover argentisk rytme og varme i Longyearbyen

Konsert i Kulturhuset i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2015 kl 09:37

Kjartan Fløgstad leser tekster, Valeria Neira Lillebjercka spiller tangotrekkspill og Henning Kraggerud, fiolinst og kunstnerisk leder for NOSOs kammerorkester, lover argentisk rytme og temperatur, når de onsdag klokka 19.30 framfører Astor Piazollas «Fire årstider i Buenos Aires» i Kulturhuset.

Fløgstad, Argentina-entusiast, svalbardvenn og forfatter av blant annet boka «Pyramiden», sier han har skrevet en tekst som skildrer essensen i hver av årstidene i Buenos Aires, et sted han har besøk 30 ganger.

– Jeg har reist dit i en hel mannsalder, og jeg var der på tida da Piazolla skrev stykket. Jeg tenker nærmest på meg selv som et slags tidsvitne til den perioden, sier Fløgstad til Svalbardposten.

– Jeg har et stort hjerte for både Nord-Norge og Latinamerika, som er to ytterkanter, legger han til.

Tilfeldigvis er det også høstjevndøgn, noe som på den nordlige halvkule markerer at høsten har startet. Dag og natt er nesten like lange, og for hvert døgn vinner mørket vei.

– På grunn av denne tilfeldigheten, vil det også bli framført et lite ekstranummer, avslører Aggie Peterson, kommunikasjonsansvarlig for NOSO.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!