Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lover argentisk rytme og varme i Longyearbyen

Solist og kunstnerisk leder Henning Kraggerud (t.v.), bandoneonsolist Valeria Neira Lillebjerka og forfatter Kjartan Fløgstad framfører i kveld Piazollas Årstider sammen med NOSOs kammerorkester i Kulturhuset. FOTO: Geir Barstein

Kjartan Fløgstad og NOSOs kammerorkester:

Lover argentisk rytme og varme i Longyearbyen

Konsert i Kulturhuset i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2015 kl 09:37

Kjartan Fløgstad leser tekster, Valeria Neira Lillebjercka spiller tangotrekkspill og Henning Kraggerud, fiolinst og kunstnerisk leder for NOSOs kammerorkester, lover argentisk rytme og temperatur, når de onsdag klokka 19.30 framfører Astor Piazollas «Fire årstider i Buenos Aires» i Kulturhuset.

Fløgstad, Argentina-entusiast, svalbardvenn og forfatter av blant annet boka «Pyramiden», sier han har skrevet en tekst som skildrer essensen i hver av årstidene i Buenos Aires, et sted han har besøk 30 ganger.

– Jeg har reist dit i en hel mannsalder, og jeg var der på tida da Piazolla skrev stykket. Jeg tenker nærmest på meg selv som et slags tidsvitne til den perioden, sier Fløgstad til Svalbardposten.

– Jeg har et stort hjerte for både Nord-Norge og Latinamerika, som er to ytterkanter, legger han til.

Tilfeldigvis er det også høstjevndøgn, noe som på den nordlige halvkule markerer at høsten har startet. Dag og natt er nesten like lange, og for hvert døgn vinner mørket vei.

– På grunn av denne tilfeldigheten, vil det også bli framført et lite ekstranummer, avslører Aggie Peterson, kommunikasjonsansvarlig for NOSO.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!