Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lover argentisk rytme og varme i Longyearbyen

Solist og kunstnerisk leder Henning Kraggerud (t.v.), bandoneonsolist Valeria Neira Lillebjerka og forfatter Kjartan Fløgstad framfører i kveld Piazollas Årstider sammen med NOSOs kammerorkester i Kulturhuset. FOTO: Geir Barstein

Kjartan Fløgstad og NOSOs kammerorkester:

Lover argentisk rytme og varme i Longyearbyen

Konsert i Kulturhuset i kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2015 kl 09:37

Kjartan Fløgstad leser tekster, Valeria Neira Lillebjercka spiller tangotrekkspill og Henning Kraggerud, fiolinst og kunstnerisk leder for NOSOs kammerorkester, lover argentisk rytme og temperatur, når de onsdag klokka 19.30 framfører Astor Piazollas «Fire årstider i Buenos Aires» i Kulturhuset.

Fløgstad, Argentina-entusiast, svalbardvenn og forfatter av blant annet boka «Pyramiden», sier han har skrevet en tekst som skildrer essensen i hver av årstidene i Buenos Aires, et sted han har besøk 30 ganger.

– Jeg har reist dit i en hel mannsalder, og jeg var der på tida da Piazolla skrev stykket. Jeg tenker nærmest på meg selv som et slags tidsvitne til den perioden, sier Fløgstad til Svalbardposten.

– Jeg har et stort hjerte for både Nord-Norge og Latinamerika, som er to ytterkanter, legger han til.

Tilfeldigvis er det også høstjevndøgn, noe som på den nordlige halvkule markerer at høsten har startet. Dag og natt er nesten like lange, og for hvert døgn vinner mørket vei.

– På grunn av denne tilfeldigheten, vil det også bli framført et lite ekstranummer, avslører Aggie Peterson, kommunikasjonsansvarlig for NOSO.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!