Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag er det idrettsutveksling i Svalbardhallen. Her fra siste møte i Longyearbyen i september i fjor. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag kommer naboene våre på besøk for å vise idrettskrefter.

Tekst:

Publisert:

Det er duket for den første av årets fire idrettsutvekslinger mellom Longyearbyen og Barentsburg. I morgen kommer 28 personer fra Barentsburg til Longyearbyen for å konkurrere i seks ulike idrettsgrener.

– Byene skal konkurrere i fotball, bordtennis, badminton, volleyball, innebandy og sjakk. Det blir ikke basketball denne gang, sier Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn.

Tidligere var disse «nabofeidene» rene folkefestene som samlet begge byene. Slik er det ikke lenger, men Jakobsen håper at folket i Longyearbyen kjenner sin besøkelsestid og tropper opp i Svalbardhallen for å heie fram Longyearbyen – og naturligvis også litt på gjestene.

– Absolutt, arrangementet er åpent for alle som vil komme og heie, sier Jakobsen.

Det jobbes også med å få til en vennskapskamp i håndball. Her skal Longyearbyen og Barentsburg blandes i to lag, som så møter hverandre til en uformell dyst. Denne kampen inngår ikke i selve konkurransen.

Neste utveksling er i Barentsburg 16. mars. Deretter er det nye idrettsutvekslinger til høsten. Under siste konkurranse i Barentsburg i oktober i fjor, vant Longyearbyen 4–2 over vertene. Så gjenstår det å se om våre utøvere klarer å forsvare byens ære i morgen.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!