Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag er det idrettsutveksling i Svalbardhallen. Her fra siste møte i Longyearbyen i september i fjor. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag kommer naboene våre på besøk for å vise idrettskrefter.

Det er duket for den første av årets fire idrettsutvekslinger mellom Longyearbyen og Barentsburg. I morgen kommer 28 personer fra Barentsburg til Longyearbyen for å konkurrere i seks ulike idrettsgrener.

– Byene skal konkurrere i fotball, bordtennis, badminton, volleyball, innebandy og sjakk. Det blir ikke basketball denne gang, sier Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn.

Tidligere var disse «nabofeidene» rene folkefestene som samlet begge byene. Slik er det ikke lenger, men Jakobsen håper at folket i Longyearbyen kjenner sin besøkelsestid og tropper opp i Svalbardhallen for å heie fram Longyearbyen – og naturligvis også litt på gjestene.

– Absolutt, arrangementet er åpent for alle som vil komme og heie, sier Jakobsen.

Det jobbes også med å få til en vennskapskamp i håndball. Her skal Longyearbyen og Barentsburg blandes i to lag, som så møter hverandre til en uformell dyst. Denne kampen inngår ikke i selve konkurransen.

Neste utveksling er i Barentsburg 16. mars. Deretter er det nye idrettsutvekslinger til høsten. Under siste konkurranse i Barentsburg i oktober i fjor, vant Longyearbyen 4–2 over vertene. Så gjenstår det å se om våre utøvere klarer å forsvare byens ære i morgen.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede kabel

Alternativ til kull som energiforsyning.

Høringen pågår nå

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!