Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag er det idrettsutveksling i Svalbardhallen. Her fra siste møte i Longyearbyen i september i fjor. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag kommer naboene våre på besøk for å vise idrettskrefter.

Tekst:

Publisert:

Det er duket for den første av årets fire idrettsutvekslinger mellom Longyearbyen og Barentsburg. I morgen kommer 28 personer fra Barentsburg til Longyearbyen for å konkurrere i seks ulike idrettsgrener.

– Byene skal konkurrere i fotball, bordtennis, badminton, volleyball, innebandy og sjakk. Det blir ikke basketball denne gang, sier Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn.

Tidligere var disse «nabofeidene» rene folkefestene som samlet begge byene. Slik er det ikke lenger, men Jakobsen håper at folket i Longyearbyen kjenner sin besøkelsestid og tropper opp i Svalbardhallen for å heie fram Longyearbyen – og naturligvis også litt på gjestene.

– Absolutt, arrangementet er åpent for alle som vil komme og heie, sier Jakobsen.

Det jobbes også med å få til en vennskapskamp i håndball. Her skal Longyearbyen og Barentsburg blandes i to lag, som så møter hverandre til en uformell dyst. Denne kampen inngår ikke i selve konkurransen.

Neste utveksling er i Barentsburg 16. mars. Deretter er det nye idrettsutvekslinger til høsten. Under siste konkurranse i Barentsburg i oktober i fjor, vant Longyearbyen 4–2 over vertene. Så gjenstår det å se om våre utøvere klarer å forsvare byens ære i morgen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!