Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag er det idrettsutveksling i Svalbardhallen. Her fra siste møte i Longyearbyen i september i fjor. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Klart for sportslig nabokamp

Lørdag kommer naboene våre på besøk for å vise idrettskrefter.

Det er duket for den første av årets fire idrettsutvekslinger mellom Longyearbyen og Barentsburg. I morgen kommer 28 personer fra Barentsburg til Longyearbyen for å konkurrere i seks ulike idrettsgrener.

– Byene skal konkurrere i fotball, bordtennis, badminton, volleyball, innebandy og sjakk. Det blir ikke basketball denne gang, sier Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn.

Tidligere var disse «nabofeidene» rene folkefestene som samlet begge byene. Slik er det ikke lenger, men Jakobsen håper at folket i Longyearbyen kjenner sin besøkelsestid og tropper opp i Svalbardhallen for å heie fram Longyearbyen – og naturligvis også litt på gjestene.

– Absolutt, arrangementet er åpent for alle som vil komme og heie, sier Jakobsen.

Det jobbes også med å få til en vennskapskamp i håndball. Her skal Longyearbyen og Barentsburg blandes i to lag, som så møter hverandre til en uformell dyst. Denne kampen inngår ikke i selve konkurransen.

Neste utveksling er i Barentsburg 16. mars. Deretter er det nye idrettsutvekslinger til høsten. Under siste konkurranse i Barentsburg i oktober i fjor, vant Longyearbyen 4–2 over vertene. Så gjenstår det å se om våre utøvere klarer å forsvare byens ære i morgen.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!