Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for ny musikkfest

En rekke artister står på Polarjazz-scenen også i år. Oppe til venstre og med klokka: Madcon, Kari Bremnes, Sivert Høyem, John Olav Nilsen & gjengen og lokale Howlin' Huskies. FOTO: Pressefoto/Birger Amundsen

Klart for ny musikkfest

Onsdag smeller Polarjazz i gang. Arrangørene har store forventninger til årets festival.

Tekst:

Publisert:

Fjorårets Polarjazz ble tidenes mest besøkte, godt hjulpet av elendig turvær og storartister som Kaizers Orchestra. I år ligger billettsalget på nivå med årene før.

– Den første uka etter at billettsalget startet, solgte vi 100 festivalpass og en god del kveldspass. Til nå har vi solgt drøyt 150 av rundt 250 pass. Salget er som det pleier, bortsett fra 2012 som var eksepsjonelt når det gjelder salg, sier festivalleder Lasse Stener Hansen.

Se hele programmet her.

Godt og blandet

I år er hovedtrekkplastrene artister som Madcon, Kari Bremnes og Sivert Høyem.

– Tilbakemeldingene vi har fått, er at folk synes det mange flotte artister. Vi prøver å lage en miks, slik at vi kan holde interessen høy hver kveld. Personlig skulle jeg hatt mer jazz, men da kommer jo ikke folk. Likevel har vi en plan for 2014. Der skal vi se om vi klarer å få støtte til å lage en skikkelig jazzfestival, sier Hansen.

I år er det også flere lokale navn på plakaten, blant dem Howlin' Huskies, Longyear, Liv Mari Schei og storbandet.

– Vi vet at lokale innslag alltid er populært, og Howlin' Huskies skal opptre på hovedscenen lørdag. De er en gruppe som har holdt på i mange år, og aldri spilt på hovedscenen før. Derfor er det hyggelig å gi dem en plass der, sier festivalsjefen.

– Hvilken artist er dere mest fornøyde med i år?

– Vi er fornøyde med alle artistene, men personlig gleder jeg meg veldig til Kari Bremnes. Men det er også veldig spesielt å få opp The Ukulele Orchestra of Great Britain. De kommer hit rett fra konserter i operahuset i Sydney og Royal Albert Hall i London, sier Hansen.

Det var en tilfeldighet som fikk det britiske ukulelebandet til Polarjazz.

– Jeg fikk tips om dem og sjekket dem ut på YouTube. Dette er en gruppe med kjempegode musikere og med like mye humor som det er musikk. Vi har alltid forsøkt å få til en kombinasjon av musikk og humor i løpet av festivalen, sier Hansen.


Kongelig festival

Som i fjor vil konsertene onsdag, torsdag og søndag foregå i kulturhuset. Kveldskonsertene fredag og lørdag holdes på Polar­hotellet. Slik vil det fortsette i årene framover. Forslag om å flytte alle konsertene til kulturhuset, har blitt blankt avvist av festivalstyret.

– Festivalhotellet fungerer så bra. Det er trivelige lokaler, og vi får en veldig god stemning der. Jeg er ganske overbevist om at festivalen vil fortsette å være i Polarhotellet, sier Hansen.

Festivalen starter onsdag med vorspiel med lokale artister. Torsdag er det offisiell åpning med dronning Sonja. Hun skal også overvære den påfølgende konserten med Kari Bremnes. Et så storfint besøk, krever en del tiltak som ekstra vakthold.

– Bremnes blir en sittekonsert med ståplasser bakerst. Dronningen skal sitte sammen med publikum, og hun kommer ikke til å ha noe eget, avstengt område, sier festivalsjefen.

Det kommer derimot ungdom under 18 år til å ha. Mindreårige får som i fjor med seg konserten fra andreetasje i kulturhuset.

– Vi ville legge til rette for at de skulle kunne få være foran scenen, men regelverket krever et eget avsperret område, sier Hansen og ser fram til årets festival:

– Polarjazz innebærer mye jobb og frivillig arbeid. For oss er derfor premien at folk tar seg en tur ut, blir med på festen og setter pris på det vi har gjort. Det betyr mye for oss som driver dette.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!