Flagget til topps for dronningen

I dag ankommer dronning Sonja Longyearbyen sammen med kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Flagget til topps for dronning Sonja som kommer til byen.
Publisert
Vaktmester Isa Iljasov i Longyearbyen lokalstyre heiser flagget for dronningbesøket torsdag morgen.

Dronningen skal stå for den offisielle åpningen av kunststiftelsen Artica Svalbard i Longyearbyen kulturhus i kveld, sammen med kulturminister Linda Hofstad Helleland og lokalstyreleder Arild Olsen.

Dronning Sonja åpnet i 2013 utstillingen «Tre reiser. Tre landskap» på Galleri Svalbard, hvor hun, Kjell Nupen og Ørnulf Opdahl stilte ut åtte trykk hver.

Under åpningen vil gjestekunstnere og forfattere bli presentert. Grunnleggere og samarbeidspartnere vil komme med innspill og det blir kulturelle innslag.

Møter lokale
Dronning Sonja kommer til Longyearbyen torsdag og blir i byen til fredag. Hun skal delta på en middag på Huset sammen med styret i Artica Svalbard og inviterte gjester torsdag kveld. Fredag møter hun etterlatte og berørte etter skredet i desember 2015 og etter skredet som gikk i februar i år, i Svalbard Kirke. Dronningen var også i Longyearbyen i januar i fjor, og befarte skredområdet.

Frokostsamtaler
Fredag inviterer Artica Svalbard til frokostsamtaler. I Articas verksted vil kunstner Anne Katrine Dolven ha en samtale med Benjamin Vidmar fra Polar Permaculture. De vil drøfte bærekraftig utvikling og det skiftende klima i Arktis og hvordan Articas gjesteforfattere- og kunstnere kan involvere seg i arbeidet.

Frokostsamtalene fortsetter på Unis der William Nygaard, leder av PEN vil stile sprøsrmål om forskningen kan være uavhengig, og om den kan eksistere sammen med kunsten. Siste post på frokostprogrammet er på biblioteket. Artica slår sammen boksamlingen sin med Longyearbyen bibliotek. Der blir det ord av Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord og biblioteksjef Elin Anita Olsrud.
Kulturminister Linda Hofstad Helleland tar del i frokostseminarene.

Fredag kveld viser Artica Svalbards kunstner Carlos Casas filmen «Hunters since the Beginning of Time» på kulturhuset.

Onsdag åpnet Artica verkstedet sitt i Sjøområdet for besøkende, og hadde 66 personer innom.
– Det var en veldig fin, myk start, sider daglig leder Audhild Dahlstrøm i Artica Svalbard.

Powered by Labrador CMS