Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elleville scener for hundreåringen

Maja-Stina Ekstedt med forførerende sang. FOTO: Ingrid Ballari Nilssen

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Tekst:

Publisert:

– Dette var fremragende! sa Robert Hermansen, tidligere direktør i Store Norske, etter forestillingen.

Han hadde akkurat vært vitne til et godt koordinert show der flere av sangene rettet seg mot han. Iført en gammel blomstrete morgenkåpe sang Anne Lise Klungseth Sandvik først gladelig om et liv «som uberørt natur», men så at «landskapet» ikke tålte tidens tann. Sandviks tekst ble mer og mer utfordrende, og hun sang at «å være uberørt er bånn i bøtta, en liten gruvedrift er kanskje tingen, kom her protesterer ingen». Det hele toppet seg da hun blottet undertøyet under morgenkåpen og sang at Robert måtte komme, til ellevill latter fra salen i minutter etterpå.

Forestillingen ble satt sammen på smått utrolige fire dager, og var en musikalsk flott begivenhet spekket med humor og glede, men også tristere tekster om blant annet framtiden til gruveselskapet. At showet bestod av amatører, var ikke enkelt å se. Forestillingen fløt hele veien fra storbandets første fanfare, innom låten «hot stuff» med brannmenn i bar overkropp, til en perfekt avslutning med bursdagssang og stående trampeklapp fra publikum. Også hårene reiste seg da applausen fortsatte og fortsatte, og da teppet ble trukket for var folk overveldet over hva de hadde sett.

– Store Norske er så mye mer enn et selskap. Dette var rått! oppsummerte en stemme i folkemengden begeistret på vei ut.

Nøkkelord

Se bildet større

Store Norske Mandskor og blandakoret sang «Gratulerer med dagen» til stående applaus. FOTO: Ingrid Ballari Nilssen

Se bildet større

Anne Lise Klungseth Sandvik viste fram undertøyet og spurte etter tidligere SNSK-direktør Robert Hermansen til stor glede for publikum. FOTO: Roger Zahl Ødegård

Se bildet større

Med håp om oppstart i gruva, fremførte Spitsbergen revylag en humoristisk hyllest til Svea. FOTO: Ingrid Ballari Nilssen

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!