Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Byens beste bilde

De mange kontrastene i bildet sikret Trond Espen Haug seieren. FOTO: Trond Espen Haug

Byens beste bilde

Trond Espen Haugs bilde av Taubanesentralen vant fotokonkurransen i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

For første gang var Longyearbyen en del av Nasjonal Fotovandring. 13. september dro 15 amatørfotografer ut i området rundt byen for å ta bilder. Temaet for årets konkurranse var «kontraster».

Trond Espen Haug stakk av med seieren med bildet av Taubanesentralen. Haug selv forteller at han hadde vært ute og tatt bilder hele dagen, men vinnebildet tok han ikke før han kom hjem på kvelden.

– Bildet er tatt fra verandaen. Det var ganske spektakulært vær, og jeg syntes det var en veldig spennende himmel, sier Haug.

Han vant et gavekort på fotoutstyr som han har planer om å bruke på en ny linse.

Flere gode bidrag
Juryformann Eva Therese Jenssen forteller at det var de mange kontrastene som gjorde Haugs bilde vant.

– Det er lys og mørke. Rette, vertikale og horisontale linjer, og buer. Komposisjonsmessig og lysmessig følte vi at vi fant gjenklang i temaet i hele bildet, forteller Jenssen.

Jan Sivert Hauglid kom på andreplass med sitt bilde av gammelt, avlagt gruveutstyr tatt ved det gamle museet. Hauglid forteller at «JOY», kom i god kontrast til det grå været, og den rustne gamle vogna.

Nasjonal konkurranse
Konkurransen ble arrangert i regi av Akam, Japan Photo og Longyearbyen fotoklubb. Den lokale juryen mottok totalt 44 bidrag fra de 15 deltakerne. Av disse ble det kåret seks vinnere som ble sendt videre til den nasjonale konkurransen.

Dessverre nådde ingen helt opp blant de 114 bidragene fra 19 byer i Norge.

Se bildet større

Tema- og fargekontrastene sikret Jan Sivert Haugli andreplassen. FOTO: Jan Sivert Hauglid

Se bildet større

3. plass FOTO: David Wrangborg

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!