Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Det ble stor applaus i salen da Torunn Sørensen (til venstre i bildet) fikk tilslaget på isbjørnskinnet.
Publisert
Anne Lise Sandvik Klungseth er godt fornøyd med at det kom inn over en halv million kroner på auksjonen søndag kveld.

Mandag morgen er det foreløpige totaltallet på 1.012.860 kroner til TV-aksjonen. I gjennomsnitt har hver innbygger på Svalbard gitt 441 kroner, det er mest av alle kommuner i landet. Utsira ligger på andreplass med 367 kroner per innbygger. Landsgjennomsnittet er 42 kroner per innbygger.

– Det er litt vanskelig å si hva vi ender opp på for det kommer stadig inn mer penger, sier Anne Lise Klungseth Sandvik mandag morgen. Bøssa fra Ny-Ålesund, og bidragene fra Hopen og Bjørnøya er enda ikke telt opp. I tillegg er ikke pengene fra matsalg under auksjonen tatt med i totaltallet. Svalbardfolk som har gitt sine bidrag elektronisk er heller ikke med i totaltallet så langt.

Bare auksjonen søndag kveld ga 542.900 kroner. Det høyeste budet var på 110.000 kroner. Torunn Sørensen, diakoniarbeider i Svalbard Kirke hadde bestemt seg for at hun ville ha isbjørnskinnet og slo til med det høyeste budet.

– Jeg tar det, sa hun og fikk tilslaget til applaus fra salen.

Godt utgangspunkt

Før auksjonen på Polarhotellet startet søndag kveld var det 379.040 kroner i banken. Det er penger som er samlet inn i bøssene søndag og på en rekke arrangement på Longyearbyen skole, i barnehagene, konsert i Svalbard Kirke, vask i Sysselmannsgarasjen, bollesalg og kakeauksjon på butikken, lyslenke til Varden, salg av stemorsblomster og en rekke private initiativ.

Aksjonsleder Anne-Lise Sandvik Klungseth er fornøyd etter flere ukers intenst arbeid for TV-aksjonen.

– Jeg må si at jeg nå er både litt matt og slått ut, men jeg er selvfølgelig kjempefornøyd. Dette er veldig godt gjort av dette lille samfunnet. Her handler det ikke bare om betalingsevne, men like mye om betalingsviljen, sier hun.

Powered by Labrador CMS