Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kullstruper og testosteron

I lomp og korhatter underholdt Store Norske Mannskor publikum i Taubanesentralen. FOTO: Christopher Engås

Kullstruper og testosteron

Men først og fremst vakkert fra mennene i Store Norske Mandskor.

Tekst:

Publisert:

Billettene var utsolgt flere timer før forestillingen i Taubanesentralen sist lørdag. 150 forventningsfulle publikummere fulgte med på hver tone som kom fra de 17 mennene i løpet av de 70 minuttene konserten varte.

Og ingen frøs, selv om Taubane­sentralen er trekkfull.

Stort spenn

Dette er første gang Store Norske Mandskor holder en fullskala konsert siden koret ble reoppstartet i 2008. Repertoaret spente fra klassikere av Edvard Grieg og Henrik Wergeland, til en russisk-ortodoks kirkesang, bergmannssalmer og sanger skrevet om svalbardlivet. Liv Mari Scheis «Drømmen» fikk en nyarrangert versjon, og Walt Disneys «Heigh Ho» ble antagelig tolket så langt nord som den noen gang vil bli.

Og så må vi ikke glemme drikkevisene. Kraftfullt og entusiastisk fra menn som etter hvert kan sin sang (og sin dram) – i en helt spesiell akustisk setting i Taubanesentralen.

Kjempesuksess

Formand i mannskoret, Sveinung Lystrup Thesen, bandt sammen konserten, mens Espen Rotevatn dirigerte med stø hender. Lystrup Thesen forteller om en fin opplevelse for de sangglade mennene.

– Vi opplevde konserten som en stor suksess. Spesielt artig var det å ha den i Taubanesentralen, et spesielt bygg som ellers er utilgjengelig. Det er Longyearbyens katedral, sier han.

Formanden lover flere koropplevelser til byens befolkning.

– Dette var første smakebiten på det nye gruve- og svalbardsang—repertoaret vårt. Det kommer mer av samme sort, og målet er å få til en hel konsert med dette temaet. Forhåpentligvis til neste år, da også i et spennende lokale, sier Sveinung Lystrup Thesen.

Nøkkelord

Se bildet større

Sveinung Lystrup Thesen lover flere konserter. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Alle 150 billetter ble revet bort foran konserten, og i slutten fikk mannskoret stående ovasjon. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Det er god akustikk i Taubanesentralen. Sveinung Lystrup Thesen kaller det "Longyearbyens katedral". FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Espen Rotevatn er korets dirigent. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!