Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kullstruper og testosteron

I lomp og korhatter underholdt Store Norske Mannskor publikum i Taubanesentralen. FOTO: Christopher Engås

Kullstruper og testosteron

Men først og fremst vakkert fra mennene i Store Norske Mandskor.

Billettene var utsolgt flere timer før forestillingen i Taubanesentralen sist lørdag. 150 forventningsfulle publikummere fulgte med på hver tone som kom fra de 17 mennene i løpet av de 70 minuttene konserten varte.

Og ingen frøs, selv om Taubane­sentralen er trekkfull.

Stort spenn

Dette er første gang Store Norske Mandskor holder en fullskala konsert siden koret ble reoppstartet i 2008. Repertoaret spente fra klassikere av Edvard Grieg og Henrik Wergeland, til en russisk-ortodoks kirkesang, bergmannssalmer og sanger skrevet om svalbardlivet. Liv Mari Scheis «Drømmen» fikk en nyarrangert versjon, og Walt Disneys «Heigh Ho» ble antagelig tolket så langt nord som den noen gang vil bli.

Og så må vi ikke glemme drikkevisene. Kraftfullt og entusiastisk fra menn som etter hvert kan sin sang (og sin dram) – i en helt spesiell akustisk setting i Taubanesentralen.

Kjempesuksess

Formand i mannskoret, Sveinung Lystrup Thesen, bandt sammen konserten, mens Espen Rotevatn dirigerte med stø hender. Lystrup Thesen forteller om en fin opplevelse for de sangglade mennene.

– Vi opplevde konserten som en stor suksess. Spesielt artig var det å ha den i Taubanesentralen, et spesielt bygg som ellers er utilgjengelig. Det er Longyearbyens katedral, sier han.

Formanden lover flere koropplevelser til byens befolkning.

– Dette var første smakebiten på det nye gruve- og svalbardsang—repertoaret vårt. Det kommer mer av samme sort, og målet er å få til en hel konsert med dette temaet. Forhåpentligvis til neste år, da også i et spennende lokale, sier Sveinung Lystrup Thesen.

Nøkkelord

Se bildet større

Sveinung Lystrup Thesen lover flere konserter. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Alle 150 billetter ble revet bort foran konserten, og i slutten fikk mannskoret stående ovasjon. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Det er god akustikk i Taubanesentralen. Sveinung Lystrup Thesen kaller det "Longyearbyens katedral". FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Espen Rotevatn er korets dirigent. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!