Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kuldesjokk for fjernvarmen

Det blåser stiv kuling i Longyearbyen fredag ettermiddag. Med 20 kuldegrader, gir det iskalde forhold. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Kuldesjokk for fjernvarmen

Med 35 effektive kuldegrader, gikk fjernvarmebruken i været fredag. Det skapte utfordringer for Bydrift.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2013 kl 11:21

På grunn av kulde og vind, fyrte folk i Longyearbyen for fullt før helga. Den økte bruken av fjernvarme gjorde at Bydrift slet med å levere høy nok temperatur på fjernvarmen enkelte steder i Longyearbyen.

– Det er særlig i spisshusrekkene og på Skjæringa at fjernvarmetemperaturen er litt for lav, sier Bydrift-leder Marianne Aasen.

Blir varmere

Bydrift og Energiverket satte fredag formiddag i gang med å få økt temperaturen på fjernvarmen som sendes ut fra verket og videre fra fyrhusene og pumpestasjonene.

– Men det vil ta litt tid. Vi kan ikke kjøre opp systemet for fort, men temperaturen vil øke utover ettermiddagen, sier Aasen.

Iskald vind

Det blåste opptil stiv kuling i Longyearbyen-området hele fredag. Temperaturen lå rundt 20 kuldegrader, noe som tilsvarer en følt temperatur på 35 kuldegrader. Uværet skapte også problemer for flytrafikken.

Den iskalde vinden kan skape problemer for undersentraler og rørkasser under hus og bygninger i bygninger. Bydrift ber folk være på vakt.

– Dersom varmtvannet i springen er kaldere enn normalt, så kan det være fordi vannet er på vei til å fryse, sier Aasen.

Sjekk rørkasser

Hun ber derfor folk om å ta kontakt med rørleggervakten, dersom varmtvannet er kaldt. Slik kan en unngå nedfrysing.

I løpet av helga vil rørleggervakta sjekke offentlige bygg for å unngå fryseskader. Bydrift anbefaler private å sjekke både hjem og arbeidsplasser i løpet av helga.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!