Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krysset Isfjorden i denne – uten redningsvest

Dristige: Fire utenlandske turister fikk reprimande fra Sysselmannen for å ikke ha med seg redningsvest på tur. Her er to av dem i lånte redningsvester på vei mot sysselmannsbåten Tyr for å bli tatt med tilbake til Longyearbyen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Krysset Isfjorden i denne – uten redningsvest

Hevdet redningsvestene ikke fulgte med da de lånte båten.

Tekst:

Publisert:

Fire utenlandske turister ble søndag hentet ved Alkepynten i munningen av Isfjorden. Dagen før hadde de krysset Isfjorden fra Longyearbyen i en leid Zodiac-båt – uten redningsvester eller overlevingsdrakter.

Det var feltinspektører fra Sysselmannen som oppdaget de fire turistene, som heller ikke hadde bjørnesikring i leiren.

Turistene og båten, som var i en heller pløsete forfatning, ble tatt ombord i sysselmannsbåten Tyr, som var på vei tilbake fra strandryddingstokt på nordsiden av Svalbard.

– Da vi ble kjent med situasjonen, valgte vi av sikkerhetsgrunner å ta dem om bord, sier sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen.

Turistene sa i sin forklaring at de hadde leid båten med redningsvester, men at disse ikke fulgte med da de fikk båten utlevert. Likevel valgte de altså å ta turen over Isfjorden.

De ble ikke bøtelagt for manglende redningsvester, men fikk klar beskjed om at dette var påbudt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!