Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kronprinsparet skal overnatte på «Lance»

Kronprinsparet skal tilbringe én natt om bord det innefrosne forskningsskipet «Lance». FOTO: Paul Dodd / Norsk Polarinstitutt

Kronprinsparet skal overnatte på «Lance»

Vil lære om isforskning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2015 kl 11:15

21.-23. april besøker kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit Svalbard og skipet RV «Lance» som ligger innfrosset i isen. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft er også med på turen, melder Slottet på sine hjemmesider.

Kronprinsparet skal etter planen tilbringe én natt om bord skipet til Norsk Polarinstitutt, og få en innføring i dette forskningsprosjektet og en opplevelse av det praktiske feltarbeidet i isen.

- Jeg tror dette forskningsprosjektet der en rekke norske og utenlandske forskere deltar, vil bety mye for økt klimaforståelse. Det er viktig å få den siste kunnskapen om hva mindre is betyr for klima, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft i pressemeldingen.

I tillegg skal de delta på en klima- og miljørelatert feltekskursjon i regi av Unis.

«Lance» ble frosset inn i isen på 83 grader nord i januar. Prosjektet, som heter N-ICE2015, skal avsluttes til sommeren.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

Alternativ til kull som energiforsyning.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!