Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kronprinsparet skal overnatte på «Lance»

Kronprinsparet skal tilbringe én natt om bord det innefrosne forskningsskipet «Lance». FOTO: Paul Dodd / Norsk Polarinstitutt

Kronprinsparet skal overnatte på «Lance»

Vil lære om isforskning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2015 kl 11:15

21.-23. april besøker kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit Svalbard og skipet RV «Lance» som ligger innfrosset i isen. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft er også med på turen, melder Slottet på sine hjemmesider.

Kronprinsparet skal etter planen tilbringe én natt om bord skipet til Norsk Polarinstitutt, og få en innføring i dette forskningsprosjektet og en opplevelse av det praktiske feltarbeidet i isen.

- Jeg tror dette forskningsprosjektet der en rekke norske og utenlandske forskere deltar, vil bety mye for økt klimaforståelse. Det er viktig å få den siste kunnskapen om hva mindre is betyr for klima, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft i pressemeldingen.

I tillegg skal de delta på en klima- og miljørelatert feltekskursjon i regi av Unis.

«Lance» ble frosset inn i isen på 83 grader nord i januar. Prosjektet, som heter N-ICE2015, skal avsluttes til sommeren.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!