Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kronprinsparet skal overnatte på «Lance»

Kronprinsparet skal tilbringe én natt om bord det innefrosne forskningsskipet «Lance». FOTO: Paul Dodd / Norsk Polarinstitutt

Kronprinsparet skal overnatte på «Lance»

Vil lære om isforskning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2015 kl 11:15

21.-23. april besøker kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit Svalbard og skipet RV «Lance» som ligger innfrosset i isen. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft er også med på turen, melder Slottet på sine hjemmesider.

Kronprinsparet skal etter planen tilbringe én natt om bord skipet til Norsk Polarinstitutt, og få en innføring i dette forskningsprosjektet og en opplevelse av det praktiske feltarbeidet i isen.

- Jeg tror dette forskningsprosjektet der en rekke norske og utenlandske forskere deltar, vil bety mye for økt klimaforståelse. Det er viktig å få den siste kunnskapen om hva mindre is betyr for klima, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft i pressemeldingen.

I tillegg skal de delta på en klima- og miljørelatert feltekskursjon i regi av Unis.

«Lance» ble frosset inn i isen på 83 grader nord i januar. Prosjektet, som heter N-ICE2015, skal avsluttes til sommeren.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!