Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kronprinsessen til Svalbard

Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Svalbard i midten av september. FOTO: Jo Michael/Det Kongelige Hoff

Kronprinsessen til Svalbard

Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Longyearbyen i midten av september for å overrekke hedersbetegnelsen «Internasjonalt Lokalsamfunn» til lokalstyreleder Kjell Mork.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Longyearbyen får hedersbetegnelsen i forbindelse med arrangementet «Der mennesker møtes», som arrangeres av Fredskorpset i samarbeid med Lokalstyret. Kronprinsesse Mette-Marit skal overrekke betegnelsen under en festforestilling i kinosalen på Huset torsdag 20. september, der Shabana Rehman skal være konferansier.
– Det er Fredskorpset som trekker i trådene og som har tatt initiativ til arrangementet. Og så fyller vi på med kulturinnslag, sier kulturkonsulent i Lokalstyret, Roger Ødegård.

Verksted om framtida
Longyearbyen mottar betegnelsen blant annet på bakgrunn av Lokalstyrets satsing på inkluderende tiltak for utenlandske innbyggere, norskundervisning for fremmedspråklige og et internasjonalt universitetsmiljø.
I tillegg til festforestillingen blir det blant annet kurs i matlaging, flere konserter, besøk på skolen og et framtidsverksted der man kan diskutere nye utfordringer for Longyearbyen i framtida.
– Jeg synes det er en veldig fin anerkjennelse av det som gjøres i Longyearbyen, sier Ødegård.
Tidligere i år har Lillehammer og Alta mottatt den samme betegnelsen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!