Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kronprinsessen til Svalbard

Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Svalbard i midten av september. FOTO: Jo Michael/Det Kongelige Hoff

Kronprinsessen til Svalbard

Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Longyearbyen i midten av september for å overrekke hedersbetegnelsen «Internasjonalt Lokalsamfunn» til lokalstyreleder Kjell Mork.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Longyearbyen får hedersbetegnelsen i forbindelse med arrangementet «Der mennesker møtes», som arrangeres av Fredskorpset i samarbeid med Lokalstyret. Kronprinsesse Mette-Marit skal overrekke betegnelsen under en festforestilling i kinosalen på Huset torsdag 20. september, der Shabana Rehman skal være konferansier.
– Det er Fredskorpset som trekker i trådene og som har tatt initiativ til arrangementet. Og så fyller vi på med kulturinnslag, sier kulturkonsulent i Lokalstyret, Roger Ødegård.

Verksted om framtida
Longyearbyen mottar betegnelsen blant annet på bakgrunn av Lokalstyrets satsing på inkluderende tiltak for utenlandske innbyggere, norskundervisning for fremmedspråklige og et internasjonalt universitetsmiljø.
I tillegg til festforestillingen blir det blant annet kurs i matlaging, flere konserter, besøk på skolen og et framtidsverksted der man kan diskutere nye utfordringer for Longyearbyen i framtida.
– Jeg synes det er en veldig fin anerkjennelse av det som gjøres i Longyearbyen, sier Ødegård.
Tidligere i år har Lillehammer og Alta mottatt den samme betegnelsen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!