Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kronprinsen til Ny-Ålesund

Kronprinsen besøkte Ny-Ålesund under Symposiet i 2010. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Kronprinsen til Ny-Ålesund

I dag åpner årets symposium i Ny-Ålesund . Tema er hvordan forskning og innovasjon kan bidra til bærekraftig vekst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2016 kl 14:59

Det er fiskeriminister Per Sandberg som er vertskap for årets symposium. Med HKH Kronrpins Haakon i spissen samles internasjonale forskere og næringslivsledere for å diskutere hvordan havet kan bidra til å løse globale utfordringer knyttet til økt behov for mat, medisiner og energi.

Stor interesse

– Blå vekst står høyt på den internasjonale agendaen. Vi ser enorm interesse for havet, og det er viktig å se på hvordan forskning og innovasjon kan bidra til bærekraftig vekst, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Han sier at Norge er et lite land, og en betydelig havnasjon.

– Havnæringene står for 70 prosent av norske eksportinntekter. OECD mener det er potensial for en dobling av havøkonomien, sier Sandberg.

Han ser også framtidige utfordringer.

– Klimaendringer, forsøpling og rovdrift på ressurser er utfordringer vi må gripe fatt i. Tar vi vare på havet, vil det også være det beste grunnlaget for verdiskaping, sier Sandberg.

Første gang

Statssekretær og politisk rådgiver for fiskeriministeren, Roy Angelvik, er en av dem som kommer til Svalbard for aller første gang.

– Det blir kjempespennende å se all den fantastiske naturen og få en forståelse av hvordan samfunnet er og hvilke utfordringer man har, også innen forskningen, sier Angelvik.

Arrangementet skal være i den nye Kongsfjordhallen.

Se bildet større

Symposiet skal avholdes i den nye Kongsfjordhallen i Ny-Ålesund. FOTO: Ole Magnus Rapp

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!