Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kritiske til lokalstyret

Håvar Fjerdingøy (t.v.) og Per Christian Frøislie i Store Norske mener arbeidet med delplanen for Haugen har tatt for lang tid. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Kritiske til lokalstyret

 Store Norske mener arbeidet med delplanen for Haugen har tatt for lang tid. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 11:00

– For oss betyr endringene politikerne har gjort at planen ikke blir ferdig på lang tid ennå, og at vi ikke får bygge de familie-leilighetene som planen legger opp til. I tillegg blir planen dyrere, sier Per Christian Frøislie som er eiendomsforvalter i Store Norske.

Da Store Norske startet opp arbeidet med delplanen, ønsket selskapet å grensejustere tomter på Haugen og legge til rette for nye familieleiligheter.

– Nå blir vi i tillegg sittende med regningen for endringene lokalstyret har gjort etter den første høringsrunden, sier Frøislie.

Meget betenkt

«Som grunneier er vi meget betenkt over saksbehandlingen i denne saken. Vi ønsker en forutsigbarhet og stabilitet når det gjelder arealdisponering slik at utviklingen av Longyearbyen som et velfungerende familiesamfunn blir ivaretatt,» skriver Store Norske i sin høringsuttalelse.

Håvar Fjerdingøy, som er daglig leder for Store Norske boliger, synes det er merkelig at lokalstyret i siste liten gjør om en delplan etter første gangs ettersyn. Endringer som medfører at Sysselmannen legger ned innsigelse for hele planen.

– Det er håpløst for oss å tilfredstille kravene fra lokalstyret når delplanen blir behandlet slik som dette. De kan ikke vente til planen er ferdig for så å komme med innspill. Innspillene burde komme underveis i prosessen for å unngå store forsinkelser, sier Fjerdingøy.

Ett plannivå

Plan- og utviklingssjef i Longyearbyen lokalstyre, Vigdis Hole, understreker at det er LL som planansvarlig, men at de må prioritere hvilke planer det er riktig og viktig å bruke ressurser på.

– Er det riktig at Store Norske og Sandmo & Svenkerud må betale for planarbeidene når det tar så lang tid fordi LL vedtar å gjøre endringer i siste liten?

– Det er de som ønsket å iverksette tiltak i området. Det utløste plankravet, og vi må ta opp de problemstillingene som kommer der og da. Ettersom vi bare har ett plannivå i Longyearbyen kan vi ikke utsette overordna problemstillinger. Store Norske ønsker å lage en plan for å rydde opp i egne eiendomsgrenser og strukturer og Sandmo & Svenkerud ønsker å bygge boliger. For at det skal kunne gjøres må dette være avklart i forkant, sier Hole.

Åpent planprogram

Eiendomsforvalter Frøislie mener at Miljø- og næringsutvalget etter den første høringsrunden har gjort endringer som ikke er i tråd med planprogrammet utvalget vedtok i 2007.

– Lokalstyret går imot sine egne avgjørelser, og vedtakene deres er heller ikke i tråd med gjeldende arealplan, sier Frøislie.

Ifølge Vigidis Hole sier planprogrammet bare noe om hvilke tema som skal tas opp og hvordan planprosessen skal foregå.

– Planprogrammet er svært åpent, og jeg kan ikke se at vi har satt det til side og at det ikke er gyldig lenger, sier Hole.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!