Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kritisk til mange vitner

Aktor Torstein Hevnskjel (t.v.) og forsvarer Erling O. Lyngtveit i Hålogaland lagmannsrett. FOTO: Birger Amundsen

Kritisk til mange vitner

Bjørn Fjukstads advokat Erling O. Lyngtveit er kritisk til at påtalemyndigheten har en så omfattende vitneliste i ankesaken mot Fjukstad. Saken startet i Hålogaland lagmannsrett onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

15 vitner er innkalt i ankesaken mot driftsingeniør Bjørn Fjukstad i Store Norske. 13 av dem er innkalt av påtalemyndigheten, to av Fjukstads forsvarer, Erling O. Lyngveit. Fjukstad ble i begynnelsen av februar dømt til 90 dagers betinget fengsel og 30.000 kroner i bot i Nord-Troms tingrett, etter at en mann omkom i Svea Nord sommeren 2005 av oksygenmangel i forbindelse med et gjennomslag. Fjukstad, som ansvarlig driftsingeniør, ble dømt for grov uaktsomhet. Lagmannsretten skal ta stilling til straffeutmålingen.

Dommerne enig
Da rettssaken startet i Hålogaland lagmannsrett klokken 09 onsdag morgen ga forsvarer Lyngtveit uttrykk for at han synes bevisførselen i ankesaken er forbausende omfattende med så mange som 13 vitner, noe førstelagsdommer Arild O. Eidesen sa seg enig i. De to lagdommerne i saken er Synnøve Nordnes og Nils Asbjørn Engstad.

Videoavhøres
De fleste vitnene skal avgi forklaring på videoavhør fra Longyearbyen. Et av de sentrale vitnene, stiger Per Magne Pedersen, er på ferie i Italia og skal avhøres derfra senere i dag. Pedersen var i stollen det skulle gjøres gjennomslag til fire dager før ulykken skjedde, og målte da et oksygennivå som lå langt under det som er forsvarlig.
De to vitnene som forsvarer Lyngvteit fører fram er adm. dir. i Store Norske, Robert Hermansen og ventilasjonsekspert Svein Håland som var med å beregne ventilasjon i Svea Nord. Aktor i saken er Torstein Hevnskjel, og sakkyndig er Tom Myran.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!