Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kritisk til mange vitner

Aktor Torstein Hevnskjel (t.v.) og forsvarer Erling O. Lyngtveit i Hålogaland lagmannsrett. FOTO: Birger Amundsen

Kritisk til mange vitner

Bjørn Fjukstads advokat Erling O. Lyngtveit er kritisk til at påtalemyndigheten har en så omfattende vitneliste i ankesaken mot Fjukstad. Saken startet i Hålogaland lagmannsrett onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

15 vitner er innkalt i ankesaken mot driftsingeniør Bjørn Fjukstad i Store Norske. 13 av dem er innkalt av påtalemyndigheten, to av Fjukstads forsvarer, Erling O. Lyngveit. Fjukstad ble i begynnelsen av februar dømt til 90 dagers betinget fengsel og 30.000 kroner i bot i Nord-Troms tingrett, etter at en mann omkom i Svea Nord sommeren 2005 av oksygenmangel i forbindelse med et gjennomslag. Fjukstad, som ansvarlig driftsingeniør, ble dømt for grov uaktsomhet. Lagmannsretten skal ta stilling til straffeutmålingen.

Dommerne enig
Da rettssaken startet i Hålogaland lagmannsrett klokken 09 onsdag morgen ga forsvarer Lyngtveit uttrykk for at han synes bevisførselen i ankesaken er forbausende omfattende med så mange som 13 vitner, noe førstelagsdommer Arild O. Eidesen sa seg enig i. De to lagdommerne i saken er Synnøve Nordnes og Nils Asbjørn Engstad.

Videoavhøres
De fleste vitnene skal avgi forklaring på videoavhør fra Longyearbyen. Et av de sentrale vitnene, stiger Per Magne Pedersen, er på ferie i Italia og skal avhøres derfra senere i dag. Pedersen var i stollen det skulle gjøres gjennomslag til fire dager før ulykken skjedde, og målte da et oksygennivå som lå langt under det som er forsvarlig.
De to vitnene som forsvarer Lyngvteit fører fram er adm. dir. i Store Norske, Robert Hermansen og ventilasjonsekspert Svein Håland som var med å beregne ventilasjon i Svea Nord. Aktor i saken er Torstein Hevnskjel, og sakkyndig er Tom Myran.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!