Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kritisk til mange vitner

Aktor Torstein Hevnskjel (t.v.) og forsvarer Erling O. Lyngtveit i Hålogaland lagmannsrett. FOTO: Birger Amundsen

Kritisk til mange vitner

Bjørn Fjukstads advokat Erling O. Lyngtveit er kritisk til at påtalemyndigheten har en så omfattende vitneliste i ankesaken mot Fjukstad. Saken startet i Hålogaland lagmannsrett onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

15 vitner er innkalt i ankesaken mot driftsingeniør Bjørn Fjukstad i Store Norske. 13 av dem er innkalt av påtalemyndigheten, to av Fjukstads forsvarer, Erling O. Lyngveit. Fjukstad ble i begynnelsen av februar dømt til 90 dagers betinget fengsel og 30.000 kroner i bot i Nord-Troms tingrett, etter at en mann omkom i Svea Nord sommeren 2005 av oksygenmangel i forbindelse med et gjennomslag. Fjukstad, som ansvarlig driftsingeniør, ble dømt for grov uaktsomhet. Lagmannsretten skal ta stilling til straffeutmålingen.

Dommerne enig
Da rettssaken startet i Hålogaland lagmannsrett klokken 09 onsdag morgen ga forsvarer Lyngtveit uttrykk for at han synes bevisførselen i ankesaken er forbausende omfattende med så mange som 13 vitner, noe førstelagsdommer Arild O. Eidesen sa seg enig i. De to lagdommerne i saken er Synnøve Nordnes og Nils Asbjørn Engstad.

Videoavhøres
De fleste vitnene skal avgi forklaring på videoavhør fra Longyearbyen. Et av de sentrale vitnene, stiger Per Magne Pedersen, er på ferie i Italia og skal avhøres derfra senere i dag. Pedersen var i stollen det skulle gjøres gjennomslag til fire dager før ulykken skjedde, og målte da et oksygennivå som lå langt under det som er forsvarlig.
De to vitnene som forsvarer Lyngvteit fører fram er adm. dir. i Store Norske, Robert Hermansen og ventilasjonsekspert Svein Håland som var med å beregne ventilasjon i Svea Nord. Aktor i saken er Torstein Hevnskjel, og sakkyndig er Tom Myran.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!