Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kritiserer trusten for pengebruken

 

Kritiserer trusten for pengebruken

Trust Arktikugol får kritikk fra den russiske riksrevisjonen for å ha brukt statlige overføringer på en ineffektiv måte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2009 kl 10:26

Ifølge barentsobserver.com viser riksrevisjonens gjennomgang av det russiske gruveselskapet at statlige overføringer fra 2006 til 2008 er blitt brukt på en lite effektiv måte. Beløpet det dreier seg om er 2,17 milliarder russiske rubler, som tilsvarer rundt 445 millioner norske kroner.

Få gjennomførte planer 

Russiske myndigheter har ved flere anledninger understreket viktigheten av at Russland trapper opp sin virksomhet på Svalbard. På bakgrunn av det har trusten gjentatte ganger sagt at de i Barentsburg skal starte opp turistvirksomhet i større omfang enn i dag, i tillegg til fiskemottak. Ingen av planene har foreløpig blitt noe av, noe trusten nå får kritikk for.

Viktor Kosourov i den russiske riksrevisjonen mener gruveselskapet ikke har klart å utarbeide en plan for å få mer effektiv styring av Barentsburg. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!