Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kritiserer trusten for pengebruken

 

Kritiserer trusten for pengebruken

Trust Arktikugol får kritikk fra den russiske riksrevisjonen for å ha brukt statlige overføringer på en ineffektiv måte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2009 kl 10:26

Ifølge barentsobserver.com viser riksrevisjonens gjennomgang av det russiske gruveselskapet at statlige overføringer fra 2006 til 2008 er blitt brukt på en lite effektiv måte. Beløpet det dreier seg om er 2,17 milliarder russiske rubler, som tilsvarer rundt 445 millioner norske kroner.

Få gjennomførte planer 

Russiske myndigheter har ved flere anledninger understreket viktigheten av at Russland trapper opp sin virksomhet på Svalbard. På bakgrunn av det har trusten gjentatte ganger sagt at de i Barentsburg skal starte opp turistvirksomhet i større omfang enn i dag, i tillegg til fiskemottak. Ingen av planene har foreløpig blitt noe av, noe trusten nå får kritikk for.

Viktor Kosourov i den russiske riksrevisjonen mener gruveselskapet ikke har klart å utarbeide en plan for å få mer effektiv styring av Barentsburg. 

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!