Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krisen avblåst

Det var hektisk på sysselmannsgården i Longyearbyen etter at både internett og telefon forsvant i flere timer i dag. På bildet jobber sysselmannsførstebetjent Per Andreassen (t.v.) og sysselmann Odd Olsen Ingerø med å varsle hovedredningssentralen i Bodø om at Svalbard er isolert. Irridiumtelefonene fungerte bare vekselvis. FOTO: Christopher Engås

Krisen avblåst

Etter fire og en halv time i isolasjon fra omverdenen, ble telefon- og internettforbindelsen til Svalbard gjenopprettet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2014 kl 19:44

Det var litt over klokka 14:30 i ettermiddag at det ble stilt i telefonrørene og svart på nettleserne til folk på Svalbard. Telenor kom kjapt på banen og varslet om en feil i Harstad som ga dem et uventet problem.

I perioden der forbindelsene var nede, var det ikke mulig å ringe nødetatene med annet en analoge telefoner. De er det som kjent få igjen av. Mange på Svalbard har irridium telefon. Men så mange var etter hvert i bruk at det ble et kapasitetsproblem for nettet, slik at de ble vanskelige å bruke også.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø beskriver situasjonen som oppsto som alvorlig.

– Jeg har ikke opplevd noe slikt tidligere. Det har vært ganger vi har vært avkuttet fra fastlandet når det gjelder telekommunikasjon. Men denne gangen ble telefonforbindelsen internt på Svalbard også rammet. Derfor innkalte vi til møte i beredskapsrådet i kveld, sier han.

At folk ikke kunne kontakte nødetatene i en relativt lang periode bekymret lokalstyreleder Christin Kristoffersen etter at fakta ble kjent. Hun var i gang med å planlegge patruljer i Longyearbyen til feilen var opprettet.

Svalbardposten kommer tilbake med mer.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!