Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krever større boliger

Betenkt: Geir Hekne (H) stemte imot en ny dispensasjon. Her i samtale med Kristin Furu Grøtting (TF). FOTO: Eirik Palm

Krever større boliger

Flertallet i lokalstyret er ikke villig til å vike fra reguleringsplanen for Elvesletta syd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2014 kl 15:29

LNS Spitsbergen AS vil bygge flere små boenheter, og har derfor søkt om dispensasjon fra kravet om at minst 50 prosent av boligene i dette området skal være fire-fem roms leiligheter. Utbyggeren vil bygge flere små enheter, men her er flertallet i lokalstyret uenig.

– Jeg synes det er rart at man skal gå over til å endre boligmassen til boliger tilpasset enslige og par uten barn eller med få barn. Jeg tror ikke på argumentasjonen om hva markedet etterspør, sier Tom Ramberg (Ap).

I 2009 ble det vedtatt dispensasjon fra kravet, og Ramberg mener det ikke er god boligpolitikk å gi ytterligere dispensasjon.

Det mener heller ikke Høyres gruppeleder, Geir Hekne, som varslet at han på nytt kom til å stemme mot sin egen gruppe i denne saken.

Med ti mot fem stemmer ble det dermed bestemt at kravet om at minst halvparten av boligene i dette området skal være større leiligheter står ved lag, og at det ikke tillates etablert hele bygg med to-roms leiligheter.

Nøkkelord

Faktaboks

Andre vedtak i lokalstyret


Ja til skoletilbud
Det blir et tilbud for elevene som vil gå VG2 industriteknikk på Svalbard neste høst. Mot to stemmer vedtok lokalstyret å bevilge én million kroner til linja ved den videregående skolen. Det skjedde mot tilrådningen til administrasjonssjefen, som mener lokalstyret ikke har penger til dette. Tora Hultgren (Ap) er blant dem som mener det ikke er uansvarlig.
– Vårt langsiktige mål er å sørge for at ungdom kan ta en større del av utdanningen her, sa hun under debatten.
Lene Villumsen og Kristin Furu Grøtting fra Tverrpolitisk fellesliste stemte for rådmannens innstilling.


Stemmer i med de unge
Ungdom fra 16 år skal få være med og avgjøre lokalstyrevalget høsten 2015. Et enstemmig lokalsyre har vedtatt å søke om å være med i ordningen med stemmerett for ungdom som fyller 16 eller 17 år i valgåret. Et slikt opplegg vil skape mer politikertiltro og dermed også på sikt føre til økt ung nyrekruttering i Longyearbyen lokalstyre, skriver administrasjonssjefen i forslaget.


– God ambassadør
Ølproduksjon i Longyearbyen vil både gi nye arbeidsplasser og være en god ambassadør for Svalbard, mener Høyres gruppeleder, Geir Hekne.
Et enstemmig lokalstyre anbefaler at Helse- og sosialdepartementet vedtar den nye forskriften om alkoholodningen på Svalbard. Endringen innebærer at det dermed er lov å tilvirke alkoholholdig drikke på øygruppa.


Legger ekstra rør
Det blir lagt et avløpsrør i samme trasé som den nye vannledningen til bykaia. Ekstakostnaden er 350.000 kroner, men administrasjonssjefen mener det er fornuftig å gjøre det samtidig fordi man da slipper å grave to ganger.
Vedtaket er enstemmig.


Blir med i charterfond
Et enstemmig Longyearbyen lokalstyre vil bli med i Charterfond Nord-Norge. Forutsetningen er at ordningen er kostnadsfri og at alle de tre øvrige fylkeskommunene er med i fondet.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!