Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krever mobil-kustus

Lokalstyrerepresentant Kristin Furu Grøtting liker dårlig misbruk av mobiltelefon under møter i lokalstyret. Nå forlanger hun disiplin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2012 kl 09:10

– Jeg synes det er ugreit at folk ikke er til stede med hodet under møter. Jeg har også opplevd at folk har fått en oppringing og forlatt møtet. Det har de ikke anledning til, sier Grøtting i Tverrpolitisk fellesliste.

Irriterende

Hun irriterer seg over manglende oppdragelse, og mener at en person som forlater et møte for kortere eller lengre tid på grunn av en telefonsamtale umulig kan følge med i det som foregår.

– Jeg husker én som forlot møtet mens en sak ble behandlet, for så å komme tilbake og holde et innlegg etter at saken var avsluttet. Slikt er fryktelig irriterende, sier hun.

Hjertesukk

Det var under et møte i Administrasjonsutvalget tirsdag at Kristin Furu Grøtting kom med hjertesukket om mobilbruken.

– Jeg tenkte at det var like godt å ta det opp før jeg blir forbanna. Jeg har hatt noen opplevelser i det siste, og har tenkt at nå orker jeg ikke mer, sier hun.

Mobilregler

Grøtting gjør det samtidig klart at hun har full forståelse for at representanter som har vakt, brannvakt og annet, må kunne svare på en opprigning.

– Bør det finnes regler for mobilbruk?

– Det kan godt hende. Til neste møte i lokalstyret kommer jeg til å spørre lokalstyreleder Kristin Christoffersen om hun er enig i at vi alle slår av telefonen.

Grøtting innrømmer at det har hendt at hun under et møte, hvis hun kjeder seg, har gått inn på Svalbardpostens sider for å sjekke om det har hendt noe.
 

Siste nytt i Nyheter

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Skred i Vei 228

Et snøskred har gått i Vei 228. Sysselmannen har ikke fått melding om at noen er tatt i skredet.

 
– Unngå alt skredterreng

Tett snøfokk og dårlig sikt tirsdag morgen.

Lovendring på trappene

I dag ba Stortinget regjeringen fremme forslag om at folkehøyskoleloven skal gjelde på Svalbard. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er positiv.

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!