Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krever dagåpning

Står på krava: Einar Buø vil se folk i Rabalder på dagtid. FOTO: Arkivfoto: Line Nagell Ylvisåker

Krever dagåpning

Kampen om Rabalder kulturkafé har blitt advokatmat.

Tekst:

Publisert:

I et brev til Spitsbergen Travel ber Kultur- og fritidsforetaket om en redegjørelse for hva de vil foreta seg for å åpne for daglig drift i Rabalder kulturkafé.

– Vi ønsker ikke at det skal være som nå. Det var ikke sånn intensjonen var, sier Einar Buø i Kultur- og fritidsforetaket.

Stengt på dagtid

Kulturkafeen har vært en verkebyll siden kontraktinngåelsen i 2010. I april stengte kafeen servering på dagtid, siden den ikke tjente nok penger. Kafeen er nå kun åpen ved arrangementer i kulturhuset.

I kontrakten mellom partene står det at leiesummen er basert på omsetningen. Er det lite aktivitet, blir leieinntektene tilsvarende små. I brevet varsler Kultur- og fritidsforetaket at det kan bli endringer:

«Leieforholdets fremtid avhenger av at partene finner en akseptabel løsning for videre drift i lokalene, slik at forutsetningen om 'størst mulig bruk av lokalene' innfris»

– Hvilke midler har dere til rådighet hvis det ikke blir daglig drift igjen, Buø?

– Det får vi komme tilbake til. Men andre får det til i denne byen, så det må gå an å få til noe i kulturhuset også, sier han.

Advokater

Kultur- og fritidsforetaket har koblet inn advokatfirmaet Haavind til videre saksbehandlingen. Spitsbergen Travels har også gått til anskaffelse av advokat.

– Har advokater tatt over all dialog mellom dere nå?

– Overhodet ikke. Spitsbergen Travels er en seriøs aktør, så dette skal vi få orden på, sier Buø.

Spitsbergen Travel svarer at deres advokat er på ferie for tiden, men at de vil komme tilbake med et svar så snart som mulig.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!