Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krever dagåpning

Står på krava: Einar Buø vil se folk i Rabalder på dagtid. FOTO: Arkivfoto: Line Nagell Ylvisåker

Krever dagåpning

Kampen om Rabalder kulturkafé har blitt advokatmat.

Tekst:

Publisert:

I et brev til Spitsbergen Travel ber Kultur- og fritidsforetaket om en redegjørelse for hva de vil foreta seg for å åpne for daglig drift i Rabalder kulturkafé.

– Vi ønsker ikke at det skal være som nå. Det var ikke sånn intensjonen var, sier Einar Buø i Kultur- og fritidsforetaket.

Stengt på dagtid

Kulturkafeen har vært en verkebyll siden kontraktinngåelsen i 2010. I april stengte kafeen servering på dagtid, siden den ikke tjente nok penger. Kafeen er nå kun åpen ved arrangementer i kulturhuset.

I kontrakten mellom partene står det at leiesummen er basert på omsetningen. Er det lite aktivitet, blir leieinntektene tilsvarende små. I brevet varsler Kultur- og fritidsforetaket at det kan bli endringer:

«Leieforholdets fremtid avhenger av at partene finner en akseptabel løsning for videre drift i lokalene, slik at forutsetningen om 'størst mulig bruk av lokalene' innfris»

– Hvilke midler har dere til rådighet hvis det ikke blir daglig drift igjen, Buø?

– Det får vi komme tilbake til. Men andre får det til i denne byen, så det må gå an å få til noe i kulturhuset også, sier han.

Advokater

Kultur- og fritidsforetaket har koblet inn advokatfirmaet Haavind til videre saksbehandlingen. Spitsbergen Travels har også gått til anskaffelse av advokat.

– Har advokater tatt over all dialog mellom dere nå?

– Overhodet ikke. Spitsbergen Travels er en seriøs aktør, så dette skal vi få orden på, sier Buø.

Spitsbergen Travel svarer at deres advokat er på ferie for tiden, men at de vil komme tilbake med et svar så snart som mulig.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!