Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krever dagåpning

Står på krava: Einar Buø vil se folk i Rabalder på dagtid. FOTO: Arkivfoto: Line Nagell Ylvisåker

Krever dagåpning

Kampen om Rabalder kulturkafé har blitt advokatmat.

I et brev til Spitsbergen Travel ber Kultur- og fritidsforetaket om en redegjørelse for hva de vil foreta seg for å åpne for daglig drift i Rabalder kulturkafé.

– Vi ønsker ikke at det skal være som nå. Det var ikke sånn intensjonen var, sier Einar Buø i Kultur- og fritidsforetaket.

Stengt på dagtid

Kulturkafeen har vært en verkebyll siden kontraktinngåelsen i 2010. I april stengte kafeen servering på dagtid, siden den ikke tjente nok penger. Kafeen er nå kun åpen ved arrangementer i kulturhuset.

I kontrakten mellom partene står det at leiesummen er basert på omsetningen. Er det lite aktivitet, blir leieinntektene tilsvarende små. I brevet varsler Kultur- og fritidsforetaket at det kan bli endringer:

«Leieforholdets fremtid avhenger av at partene finner en akseptabel løsning for videre drift i lokalene, slik at forutsetningen om 'størst mulig bruk av lokalene' innfris»

– Hvilke midler har dere til rådighet hvis det ikke blir daglig drift igjen, Buø?

– Det får vi komme tilbake til. Men andre får det til i denne byen, så det må gå an å få til noe i kulturhuset også, sier han.

Advokater

Kultur- og fritidsforetaket har koblet inn advokatfirmaet Haavind til videre saksbehandlingen. Spitsbergen Travels har også gått til anskaffelse av advokat.

– Har advokater tatt over all dialog mellom dere nå?

– Overhodet ikke. Spitsbergen Travels er en seriøs aktør, så dette skal vi få orden på, sier Buø.

Spitsbergen Travel svarer at deres advokat er på ferie for tiden, men at de vil komme tilbake med et svar så snart som mulig.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!