Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krangler om snøskuterkjøp

Snøskuteren det krangles om. Nå har saken havnet hos Forbrukerrådet. Svalbard Snøscooterutleie er ikke villig til å omgjøre handelen. FOTO: Birger Amundsen

Krangler om snøskuterkjøp

Svalbard Snøscooter-utleie (SSU) nekter å omgjøre salg av en snøskuter. Kjøper har sendt klage til Forbrukerrådet mens SSU har sendt saken til sin advokat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

For et år siden kjøpte Lasse Lie Høiland en brukt snøskuter hos SSU i Longyearbyen av typen Ski-Doo Mach Z 1000 SDI. Skuteren var brukt i fire måneder, og Høiland betalte 75.000 kroner, og fikk ekstrautstyr med på kjøpet.

Problemer
Kort tid etter oppstod problemer med skuteren. I en klage til SSU skriver Høiland: «Det første som skjedde var at alle instrumentene ble skiftet i januar 2006 på grunn av omfattende feil. Deretter begynte pluggene til stadighet å bli ødelagt under vanlig normal bruk. Deres firma ble gjort kjent med dette forholdet kontinuerlig. Deres firma hadde ingen andre avhjelpende tiltak enn å skifte plugger. På grunn av dette ble den satt inn på verksted to ganger i løpet av februar og mars.»
Variatoren gikk i stykker, skuteren brukte mye olje, og i april havarerte motoren.

Vil heve kjøpet
Etter fire verkstedopphold mistet Lasse Lie Høiland tilliten til skuteren og ville heve kjøpet. I brevet til SSU skriver han: «Jeg gruer meg når jeg skal kjøre på tur, fordi jeg sitter og tenker på hva som er det neste som skjer, kanskje langt unna Longyearbyen. Store deler av scootersesongen ble ødelagt for meg pga alle problemene. Jeg hadde gledet meg til sesongen med ny scooter, men dette har vært en sammenhengende elendighet.»
Han krever kjøpet hevet og henviser til Kjøpsloven.

Vil ikke omgjøre
I et svarbrev til Høiland vedgår daglig leder i SSU John-Einar Lockert problemene med skuteren, men vil ikke omgjøre kjøpet: «Heving av kjøpet på denne scooteren er helt uaktuelt, scooteren er reparert og funnet i orden. Men vi kan gjerne være imøtekommende og bli enig om ny scooter til deg med din scooter som innbytte (mellomlegg) slik at du får en scooter du føler er mer til å stole på.»

Les mere om saken i Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!