Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krangler om snøskuterkjøp

Snøskuteren det krangles om. Nå har saken havnet hos Forbrukerrådet. Svalbard Snøscooterutleie er ikke villig til å omgjøre handelen. FOTO: Birger Amundsen

Krangler om snøskuterkjøp

Svalbard Snøscooter-utleie (SSU) nekter å omgjøre salg av en snøskuter. Kjøper har sendt klage til Forbrukerrådet mens SSU har sendt saken til sin advokat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

For et år siden kjøpte Lasse Lie Høiland en brukt snøskuter hos SSU i Longyearbyen av typen Ski-Doo Mach Z 1000 SDI. Skuteren var brukt i fire måneder, og Høiland betalte 75.000 kroner, og fikk ekstrautstyr med på kjøpet.

Problemer
Kort tid etter oppstod problemer med skuteren. I en klage til SSU skriver Høiland: «Det første som skjedde var at alle instrumentene ble skiftet i januar 2006 på grunn av omfattende feil. Deretter begynte pluggene til stadighet å bli ødelagt under vanlig normal bruk. Deres firma ble gjort kjent med dette forholdet kontinuerlig. Deres firma hadde ingen andre avhjelpende tiltak enn å skifte plugger. På grunn av dette ble den satt inn på verksted to ganger i løpet av februar og mars.»
Variatoren gikk i stykker, skuteren brukte mye olje, og i april havarerte motoren.

Vil heve kjøpet
Etter fire verkstedopphold mistet Lasse Lie Høiland tilliten til skuteren og ville heve kjøpet. I brevet til SSU skriver han: «Jeg gruer meg når jeg skal kjøre på tur, fordi jeg sitter og tenker på hva som er det neste som skjer, kanskje langt unna Longyearbyen. Store deler av scootersesongen ble ødelagt for meg pga alle problemene. Jeg hadde gledet meg til sesongen med ny scooter, men dette har vært en sammenhengende elendighet.»
Han krever kjøpet hevet og henviser til Kjøpsloven.

Vil ikke omgjøre
I et svarbrev til Høiland vedgår daglig leder i SSU John-Einar Lockert problemene med skuteren, men vil ikke omgjøre kjøpet: «Heving av kjøpet på denne scooteren er helt uaktuelt, scooteren er reparert og funnet i orden. Men vi kan gjerne være imøtekommende og bli enig om ny scooter til deg med din scooter som innbytte (mellomlegg) slik at du får en scooter du føler er mer til å stole på.»

Les mere om saken i Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!