Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krangler om snøskuterkjøp

Snøskuteren det krangles om. Nå har saken havnet hos Forbrukerrådet. Svalbard Snøscooterutleie er ikke villig til å omgjøre handelen. FOTO: Birger Amundsen

Krangler om snøskuterkjøp

Svalbard Snøscooter-utleie (SSU) nekter å omgjøre salg av en snøskuter. Kjøper har sendt klage til Forbrukerrådet mens SSU har sendt saken til sin advokat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

For et år siden kjøpte Lasse Lie Høiland en brukt snøskuter hos SSU i Longyearbyen av typen Ski-Doo Mach Z 1000 SDI. Skuteren var brukt i fire måneder, og Høiland betalte 75.000 kroner, og fikk ekstrautstyr med på kjøpet.

Problemer
Kort tid etter oppstod problemer med skuteren. I en klage til SSU skriver Høiland: «Det første som skjedde var at alle instrumentene ble skiftet i januar 2006 på grunn av omfattende feil. Deretter begynte pluggene til stadighet å bli ødelagt under vanlig normal bruk. Deres firma ble gjort kjent med dette forholdet kontinuerlig. Deres firma hadde ingen andre avhjelpende tiltak enn å skifte plugger. På grunn av dette ble den satt inn på verksted to ganger i løpet av februar og mars.»
Variatoren gikk i stykker, skuteren brukte mye olje, og i april havarerte motoren.

Vil heve kjøpet
Etter fire verkstedopphold mistet Lasse Lie Høiland tilliten til skuteren og ville heve kjøpet. I brevet til SSU skriver han: «Jeg gruer meg når jeg skal kjøre på tur, fordi jeg sitter og tenker på hva som er det neste som skjer, kanskje langt unna Longyearbyen. Store deler av scootersesongen ble ødelagt for meg pga alle problemene. Jeg hadde gledet meg til sesongen med ny scooter, men dette har vært en sammenhengende elendighet.»
Han krever kjøpet hevet og henviser til Kjøpsloven.

Vil ikke omgjøre
I et svarbrev til Høiland vedgår daglig leder i SSU John-Einar Lockert problemene med skuteren, men vil ikke omgjøre kjøpet: «Heving av kjøpet på denne scooteren er helt uaktuelt, scooteren er reparert og funnet i orden. Men vi kan gjerne være imøtekommende og bli enig om ny scooter til deg med din scooter som innbytte (mellomlegg) slik at du får en scooter du føler er mer til å stole på.»

Les mere om saken i Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!