Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Krangler om Robert Hermansen

Robert Hermansen havner på en lite ettertraktet liste i en ny bok. Her fra et arrangement i Karlsberger Pub sist fredag. FOTO: Anders Fjellestad

Krangler om Robert Hermansen

Det har vakt reaksjoner at Robert Hermansen i en ny bok er trukket inn i en oppstilling av kjente personer som har bedratt sine selskaper.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2013 kl 08:28

Det er i jubileumsboken for Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) at tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen er oppført sammen med blant annet vannverksjef Ivar T. Henriksen, som svindlet Nedre Romerike Vannverk for millioner av kroner.

Det er forfatteren av kapitlet «Entreprenørskap og Entreprenører», Per Aftreth, som har påkalt seg vreden. Der skriver han til slutt: «Vi har en fagpresse i Norge som gir oss meget god informasjon og som motiverer gjennom at det blir skrevet om oss og meg, men hvor var de da Erik Sande, Ivar T. Henriksen, Robert Hermansen og Odin Kringlen drev på som verst?»

Aftreth er en av grunnleggerne av entreprenørselskapet AF Gruppen, som overtok i Svea etter at LNS Spitsbergen hadde havnet i unåde hos Store Norske.

– Dette ble jeg først klar over etter at boken var utgitt. Jeg har i dag ingen relasjoner til AF Gruppen, bedyrer han.


Reagerte sterkt

Jubileumsboka «Nisser og Dverge bygge i Bjerge» ble presentert under en jubileumsmiddag på Grand Hotel i Oslo forrige uke. Til stede var også Robert Hermansen.

En av dem som har reagert sterkest på koblingen er entreprenør Albert Kr. Hæhre. Bedriften hans er også i arbeid for Store Norske, som underentreprenør for Veidekke under byggingen av Lunckefjell-gruva.

Dagen etter middagen sendte han en kommentar om boken til Byggeindustrien, organ for byggenæringen i Norge. Der skriver han at Per Aftreth har gjort en tabbe når han sammenligner «en hedersmann som Robert Hermansen» med de andre han refererer til:

«Robert er en mann som vi vet har levd som en handlingens mann. Han har hatt en direkte og ujålete lederstil som jeg vet mange har sett opp til. Jeg har selv vært så heldig å ha hatt oppdrag på Svalbard. Det er liten tvil i om hvilken status Robert har i svalbardsamfunnet.»


Har misforstått

– Det ble veldige reaksjoner på det jeg skrev, samtidig som en stor del av bransjen mener det er alright. Jeg brukte navnet hans i en sammenheng, men noen har åpenbart gått rett i blekkhuset. Det jeg tok opp var fagpressens manglende evne til kritisk journalistikk. Jeg kunne sikkert tatt med resten av pressen også, sier Per Aftreth.

Samtidig gjør han det klart at Robert Hermansen faktisk er dømt for grov korrupsjon, og at han for tiden soner en to års dom for forholdet.

Albert Kr. Hæhre mener at Robert Hermansen ikke lånte penger og investerte for å fremme egen rikdom, men for å få til utvikling i regionen.

«Robert er en mann som har trodd på noe og vært villig til å stikke frem sitt eget hode og sin egen nakke for å få dette til», skriver han i sin kommentar til Byggeindustrien.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!