Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kosestund i det fri

Fra gudstjenesten som ble holdt utenfor fangststasjonen på Fredheim forrige lørdag FOTO: Christopher Engås

Kosestund i det fri

De siste to helgene har om lag 600 personer lagt turen til åpne dører på Fredheim.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen har sørget for at Villa Fredheim har hatt åpne dører de siste to helgene. Samme etat har besørget servering av kakao og kaffe. Det meldes at over 600 personer har funnet veien til den idyllisk liggende fangststasjonen ved Sassenfjorden..

Sist lørdag var et hundretall personer innom fangststasjonen, og om lag 30 overvar gudstjenesten som sogneprest Leif Magne Helgese holdt utenfor huset.

– Dette er en passende lang tur å ta. Det er fint vær og god stemning, og da blir det hyggelig, sa Øyvind Mørk (12) like før gudstjenesten startet. Sammen med Sebastian Nyland Da Silva (10) undersøkte han da omgivelsene rundt Hilmar Nøis sin fangststasjon som første gang ble tatt i bruk i 1927. Dengang var det nok regelen at det la seg is i fjorden. I år er det kjemisk fritt for is.

– Det er kanskje litt humpete, men Natalie (2 mnd.) synes ikke at det er noe problem. Hun sover godt i sluffa, sa Didrik Paulsen som sammen med kona hadde tatt den ferske verdensborgeren med seg på skutertur.

Sola viste seg bare glimtvis og da ganske svakt på Fredheim sist lørdag, men det la ingen demper på stemningen.

– Jeg skulle egentlig ut og røkte noen revefeller, men så forvillet vi oss hit. Men det er jo koselig her, kom det fra Ståle Nylund. Sammen med sønnen Andreas og et knippe andre koste han seg ved veggene til uthuset på Fredheim.

Gudstjenesten ble assistert av Hans Gunnar Skreslett på trompet. Neste mulighet for å oppleve friluftsgudstjeneste blir på langfredag. D

Nøkkelord

Se bildet større

De tok livet med ro på utfarten til Fredheim lørdag. Carl Einar Ianssen (f.v.), Carl Martin Ianssen, Amir Santos, Andreas Nylund, Ståle Nylund, Egil Nikolai Hagen og Eigil Movik. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Øyvind Mørk (t.v.) og Sebastian Nyland Da Silva sjekket området rundt fangststasjonen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

To måneder gamle Natalie så ut til å trives på skutertur. Hun sov i sluffa mens pappa Didrik Paulsen kjørte familien til Sassen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Om lag 600 personer tok turen ut til Fredheim i løpet av de to helgene fangststasjonen ble holdt åpen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!