Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Korpser opp byen

De står for perkusjonen når Longyearbyen Storbands korps spiller på nasjonaldagen. Aksel Olav Steen (f.v.), Ivan Jessen, Sindre Foss Telstø og Rasmus Adamiak-Husby. FOTO: Christopher Engås

Korpser opp byen

Det blir korpsmusikk med unge trommeslagere fra tidlig morgen av på nasjonaldagen.

Tekst:

Publisert:

De møtes ved 22. juliminnesmerket på Skjæringa allerede klokken åtte for å slå de første taktene. Deretter bærer det til bautaen ved Huset, til Haugen, vei 228, torget og vei 238.

– Det er en slags «vekkerunde», sier maestro Hans Gunnar Skreslett.

Korpset til Longyearbyen Storband består av i alt 12 personer, deriblant de fire unge trommisene Aksel Olav Steen, Ivan Jessen, Sindre Foss Telstø og Rasmus Adamiak-Husby.

– Jeg gleder meg veldig til å få være med, for dette har jeg ikke gjort før, sier 6-åringen Rasmus.

Andre i gruppen har vært korpsmusiker flere ganger tidligere på nasjonaldagen.

– Dette er tredje gangen jeg er med, sier Aksel (11).

Etter vekkerunden blir det selvfølgelig spilling i toget som går fra kirken. Her skal musikerne gå rett bak gjestene som kommer fra Barentsburg.

Av dagens høydepunkt må nevnes familiearrangementet i Svalbardhallen, åpning av utstillingen «Moving» av Runi Langum på Galleri Svalbard, og ikke minst festforestilling i Longyearbyen kulturhus. Der blir det tradisjonen tro tale ved Sysselmann Odd Olsen Ingerø, generalkonsul Jurij Gribkov og årets russ. Og det blir utdeling av Tyfusstatuetten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!