Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Korkpengene er tildelt

 

Korkpengene er tildelt

For andre år på rad er motorforeningen To-takteren blant de som får flest korkpenger. Til sammen er 2,5 millioner fordelt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbard Turn fikk den aller største tildelingen fra årets korkpenger. Under møtet i Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag ble bevilgningene til Svalbard turn økt med 33.000 til 533.000 kroner av det som opprinnelig var anbefalt av administrasjonssjefen. Svalbard Turn hadde opprinnelig søkt om drøyt 990.000 kroner.
To-takteren får 480.000 kroner fra årets korkpenger. Pengene skal gå til oppgradering og utvidelse av småbåthavna i Longyearbyen. De hadde søkt om 600.000 kroner.

To fikk ikke
Også Kultur- og fritidsforetaket var blant de store mottakerne, og fikk tildelt 429.000 kroner av korkpengene. Kultur- og fritidsforetaket hadde søkt om penger til i alt åtte tiltak, med en samlet søknadssum på like over en million.
To søkere får ikke tildelt noe fra korkpengene i år. Det er Kokkenes mesterlaug som søkte om penger til studietur til Frankrike, og Svalbard bruks- og selskapshund som søkte om midler til treningsbane for agility og dressurkurs.

Penger til babysang
Årets minste tildeling gikk til den nyoppstartede babysangen i Svalbard Kirke. De mottok 6.000 kroner til innkjøp av matter, rytmeinstrument og gitar.
Til sammen ble det delt ut 2,5 millioner kroner av årets korkpenger. Den samlede søknadssummen var på 4.814.887 kroner. Longyearbyen lokalstyre (LL) mottok 30 søknader om korkpenger.

Se alle tildelingene på Longyearbyen lokalstyres hjemmesider

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!