Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Korkpengene er tildelt

 

Korkpengene er tildelt

For andre år på rad er motorforeningen To-takteren blant de som får flest korkpenger. Til sammen er 2,5 millioner fordelt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Svalbard Turn fikk den aller største tildelingen fra årets korkpenger. Under møtet i Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag ble bevilgningene til Svalbard turn økt med 33.000 til 533.000 kroner av det som opprinnelig var anbefalt av administrasjonssjefen. Svalbard Turn hadde opprinnelig søkt om drøyt 990.000 kroner.
To-takteren får 480.000 kroner fra årets korkpenger. Pengene skal gå til oppgradering og utvidelse av småbåthavna i Longyearbyen. De hadde søkt om 600.000 kroner.

To fikk ikke
Også Kultur- og fritidsforetaket var blant de store mottakerne, og fikk tildelt 429.000 kroner av korkpengene. Kultur- og fritidsforetaket hadde søkt om penger til i alt åtte tiltak, med en samlet søknadssum på like over en million.
To søkere får ikke tildelt noe fra korkpengene i år. Det er Kokkenes mesterlaug som søkte om penger til studietur til Frankrike, og Svalbard bruks- og selskapshund som søkte om midler til treningsbane for agility og dressurkurs.

Penger til babysang
Årets minste tildeling gikk til den nyoppstartede babysangen i Svalbard Kirke. De mottok 6.000 kroner til innkjøp av matter, rytmeinstrument og gitar.
Til sammen ble det delt ut 2,5 millioner kroner av årets korkpenger. Den samlede søknadssummen var på 4.814.887 kroner. Longyearbyen lokalstyre (LL) mottok 30 søknader om korkpenger.

Se alle tildelingene på Longyearbyen lokalstyres hjemmesider

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!