Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Korkpengene er fordelt

 

Korkpengene er fordelt

Svalbard Turn fikk mest da 2,7 millioner kroner korkpenger ble fordelt torsdag. Idrettsforeningen fikk 600.000 kroner

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2011 kl 08:33

– Vi er fornøyd, vi har fått en økning fra i fjor på 40.000 kroner. Men vi har jo også hatt en voldsom økning i aktivitet, sier koordinator Helle Jacobsen i Svalbard turn. Husleie for Svalbardhallen tar 280.000 av korkpengene. Da blir det igjen 320.000 kroner som idrettslaget kan fordele.

10 av lagets 22 aktive grupper har søkt om midler. Dette er penger som blant annet skal gå til aktiviteter og arrangement, deltakelse på stevner og konkurranser på fastlandet, kurs og utstyr.

– Det blir mindre utstyr og færre gruppeturer, sier Helle Jacobsen, som er svært glad for korkpengene, selv om de fikk knappe halvparten av beløpet de søkte om.

Camp Svalbard

Kultur- og fritidsforetak fikk nest mest, 540.000 kroner. Pengene går til Camp Svalbard, som får 120.000 kroner, Ungdommens kulturmønstring får 45.000 kroner, og Kunstpause Svalbard får 70.000 kroner. Disse tre får hele beløpet de søkte om. Penger til lydanlegg i kulturhuset blir det også, selv om de tildelte 305.000 kronene bare er rundt halvparten av beløpet det ble søkt om.

Sambandsutstyr

Longyearbyen Røde kors søkte om 150.000 kroner, og fikk tildelt 110.000. Pengene skal gå til nødpeilesendere, tørrdrakter, bretau, redningsdukker og kompetanseheving.

I tillegg får Røde Kors, Camp Svalbard og Svalbard Turn 50.000 ekstra kroner sammen, som er øremerket til sambandsutstyr.

Samarbeidsgruppa søkte om 107.000 for å kjøpe inn 18 VHF-radioer og en Iridiumtelefon, men fikk bare halvparten. Tilskuddet blir overført til Røde Kors, og det er de som skal disponere utstyret.

– Vi har åtte radioer fra før, men det er altfor få ved større arrangement og redningsaksjoner. I tillegg er de fra OL i 1994, sier korpsleder Jørgen Haagensli.

– Det er bestandig hyggelig å motta penger, men det er bare synd at vi ikke får kjøpt mer enn halvparten av radioene vi trenger, sier han.

Lysere tider

Også hundeklubben kan gå lysere tider i møte. De får 90.000 kroner til nytt lysanlegg, og planlegging og utbygging av hundegården. De må imidlertid forplikte seg til å unngå lysforurensning innover Adventdalen.

Det er overskuddsutdeling fra Nordpolet som utgjør korkpengene på 2,7 millioner kroner. Pengene skal gå til velferdstiltak. Av 38 søkere i år, var det bare fire som ikke fikk penger. I år ble det også avsatt 67.000 kroner i et fond, til forprosjekt for flerbrukshall.

Se oversikten her

 

Last ned vedlegg

Korkpenger_2011.pdf

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!