Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kork-endringer

Administrasjonsutvalget flyttet på 420.000 kroner fra adminstrasjonens innstilling før de foretok det endelige vedtaket om tildelinger for 2013.

I tillegg til byhundegården som gikk fra null til 200.000 kroner, fikk Svalbard Turn mer enn innstilt. Idrettslaget gikk fra 600.000 til 700.000. Økningen skal gå til «videre utbygging og fornying av klatrevegg».

Gruvedalen Vel, felt E økte sin andel fra 20.000 til 50.000 kroner. Formålet er bygging av lekeområde for barn. Longyearbyen jeger- og fiskeforening fikk en økning på 30.000 til 50.000 kroner for sitt barne- og jenteprosjekt, og Longyearbyen blandakor økte sin andel til 120.000 kroner for oppføringen av Händels «Messias».

Mark Sabattini er en glad mann etter at han fikk sin støtte for Icepeople økt til 50.000 kroner. Beløpet vil dekke hans kopieringsutgifter til det ukentlige nyhetsbrevet på engelsk.

– Jeg er veldig takknemlig. Dette får meg til å føle at det jeg gjør blir satt pris på, sier Sabattini.

Politikerne tok også fra noen poster. Olaf Storøs kunstbiografi gikk fra 50.000 til 30.000 kroner i støtte, og prosjektene Ungband og Ungfilm fikk ikke støtte. Sistnevnte oppfordres til samhandling med andre etablerte ungdomstilbud i Longyearbyen.

Totalt ble det delt ut 2,8 millioner korkpenger.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!