Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kork-endringer

Administrasjonsutvalget flyttet på 420.000 kroner fra adminstrasjonens innstilling før de foretok det endelige vedtaket om tildelinger for 2013.

Tekst:

Publisert:

I tillegg til byhundegården som gikk fra null til 200.000 kroner, fikk Svalbard Turn mer enn innstilt. Idrettslaget gikk fra 600.000 til 700.000. Økningen skal gå til «videre utbygging og fornying av klatrevegg».

Gruvedalen Vel, felt E økte sin andel fra 20.000 til 50.000 kroner. Formålet er bygging av lekeområde for barn. Longyearbyen jeger- og fiskeforening fikk en økning på 30.000 til 50.000 kroner for sitt barne- og jenteprosjekt, og Longyearbyen blandakor økte sin andel til 120.000 kroner for oppføringen av Händels «Messias».

Mark Sabattini er en glad mann etter at han fikk sin støtte for Icepeople økt til 50.000 kroner. Beløpet vil dekke hans kopieringsutgifter til det ukentlige nyhetsbrevet på engelsk.

– Jeg er veldig takknemlig. Dette får meg til å føle at det jeg gjør blir satt pris på, sier Sabattini.

Politikerne tok også fra noen poster. Olaf Storøs kunstbiografi gikk fra 50.000 til 30.000 kroner i støtte, og prosjektene Ungband og Ungfilm fikk ikke støtte. Sistnevnte oppfordres til samhandling med andre etablerte ungdomstilbud i Longyearbyen.

Totalt ble det delt ut 2,8 millioner korkpenger.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!