Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kork-endringer

Administrasjonsutvalget flyttet på 420.000 kroner fra adminstrasjonens innstilling før de foretok det endelige vedtaket om tildelinger for 2013.

Tekst:

Publisert:

I tillegg til byhundegården som gikk fra null til 200.000 kroner, fikk Svalbard Turn mer enn innstilt. Idrettslaget gikk fra 600.000 til 700.000. Økningen skal gå til «videre utbygging og fornying av klatrevegg».

Gruvedalen Vel, felt E økte sin andel fra 20.000 til 50.000 kroner. Formålet er bygging av lekeområde for barn. Longyearbyen jeger- og fiskeforening fikk en økning på 30.000 til 50.000 kroner for sitt barne- og jenteprosjekt, og Longyearbyen blandakor økte sin andel til 120.000 kroner for oppføringen av Händels «Messias».

Mark Sabattini er en glad mann etter at han fikk sin støtte for Icepeople økt til 50.000 kroner. Beløpet vil dekke hans kopieringsutgifter til det ukentlige nyhetsbrevet på engelsk.

– Jeg er veldig takknemlig. Dette får meg til å føle at det jeg gjør blir satt pris på, sier Sabattini.

Politikerne tok også fra noen poster. Olaf Storøs kunstbiografi gikk fra 50.000 til 30.000 kroner i støtte, og prosjektene Ungband og Ungfilm fikk ikke støtte. Sistnevnte oppfordres til samhandling med andre etablerte ungdomstilbud i Longyearbyen.

Totalt ble det delt ut 2,8 millioner korkpenger.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!