Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kontrollerte 100 skuterførere

Skuterførerne kunne lørdag frivillig blåse for å sjekke om de hadde for høy promille før de dro av gårde. FOTO: Birger Amundsen

Kontrollerte 100 skuterførere

Både turister og guider ble lørdag morgen kontrollert for promille før de skulle på skutertur. Rundt 100 personer ble kontrollert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi tok kontakt med tre-fire turoperatører og ga både guider og gjester et tilbud om å blåse før de satte seg på skuteren. Vi kontrollerte rundt 100 personer, og hadde ikke ett utslag, sier vakthavende hos Sysselmannen, Inge Meløy.
Kontrollen foregikk på Sjøskrenten ved Ingeniør G. Paulsen og Svalbard Snøscooterutleie mellom klokken 09 og klokken 11 lørdag morgen.
– Vi liker å gjøre dette i forkant og drive forebyggende arbeid i stedet for å ta folk. Men vi kommer også til å ha noen kontroller ute på sletta senere i år, sier Meløy.

Er i forkant
Han mener turoperatørene selv er blitt veldig flinke til å gjøre gjestene oppmerksomme på at de ikke bør drikke mye kvelden før de skal på skutertur, noe som tydeligvis har gitt resultater.
– Vi var litt forundret over at det ikke var utslag på noen, men vi er veldig fornøyde med det. Operatørene er flinke, og vi har hatt en veldig bra dialog med næringa. Vi skal fortsette å være i forkant. Det er en del av en større strategi, sier Meløy.
Han forteller at Sysselmannen og turistnæringen torsdag hadde en såkalt «Politiets time», der over 40 guider var til stede, og der promillekjøring med skuter var ett av emnene.
Ellers har den siste uka ifølge Meløy vært rolig, til tross for mange aktiviteter knyttet til solfestuka.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!