Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kontrollerte 100 skuterførere

Skuterførerne kunne lørdag frivillig blåse for å sjekke om de hadde for høy promille før de dro av gårde. FOTO: Birger Amundsen

Kontrollerte 100 skuterførere

Både turister og guider ble lørdag morgen kontrollert for promille før de skulle på skutertur. Rundt 100 personer ble kontrollert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi tok kontakt med tre-fire turoperatører og ga både guider og gjester et tilbud om å blåse før de satte seg på skuteren. Vi kontrollerte rundt 100 personer, og hadde ikke ett utslag, sier vakthavende hos Sysselmannen, Inge Meløy.
Kontrollen foregikk på Sjøskrenten ved Ingeniør G. Paulsen og Svalbard Snøscooterutleie mellom klokken 09 og klokken 11 lørdag morgen.
– Vi liker å gjøre dette i forkant og drive forebyggende arbeid i stedet for å ta folk. Men vi kommer også til å ha noen kontroller ute på sletta senere i år, sier Meløy.

Er i forkant
Han mener turoperatørene selv er blitt veldig flinke til å gjøre gjestene oppmerksomme på at de ikke bør drikke mye kvelden før de skal på skutertur, noe som tydeligvis har gitt resultater.
– Vi var litt forundret over at det ikke var utslag på noen, men vi er veldig fornøyde med det. Operatørene er flinke, og vi har hatt en veldig bra dialog med næringa. Vi skal fortsette å være i forkant. Det er en del av en større strategi, sier Meløy.
Han forteller at Sysselmannen og turistnæringen torsdag hadde en såkalt «Politiets time», der over 40 guider var til stede, og der promillekjøring med skuter var ett av emnene.
Ellers har den siste uka ifølge Meløy vært rolig, til tross for mange aktiviteter knyttet til solfestuka.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!