Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Konkurranse om kullkontrakt

Neste år begynner kullbilene å kjøre kull over Marthabreen fra Lunckefjell-gruva. FOTO: Birger Amundsen

Konkurranse om kullkontrakt

Store Norske avgjør i løpet av høsten hvilket selskap som får kontrakten om å transportere kullet fra den nye gruva i Lunckefjellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2012 kl 12:00

Store Norske har invitert en rekke selskaper til å konkurrere om å transportere kullet fra Lunckefjell-gruva over Marthabreen. Etter planen starter oppfaringsarbeidet om ett år.

Fram til gruva er tømt i 2018, skal åtte millioner tonn kull transporteres den tre kilometer lange veien tvers over Marthabreen.

Fredag for to uker siden var aktuelle selskaper invitert til å befare det aktuelle området.

– Vi tok dem med til Svea for å synliggjøre avstanden og hvilke logistiske utfordringer som ligger i å transportere kullet fra Lunckefjell-gruva, sier Marit Waleniussen, leder for transport i Store Norske.


Hurtig prosess

Svalbardposten kjenner til at LNS Spitsbergen, Veidekke og AF Gruppen er blant selskapene Store Norske har invitert til å delta. Hvilke andre selskaper som er aktuelle, vil Waleniussen ikke gå inn på.

– Prosessen går veldig fort akkurat nå. Fristen for å levere et tilbud går ut i morgen, lørdag. Vi tar så et møte med aktørene, og gjør deretter en innstilling, sier transportlederen.

Kontrakten går ut på transport av kull og tilliggende tjenester, som for eksempel drift og vedlikehold av veien over breen.

Vurderer seg selv
Selskapene må også ta hensyn til de spesielle forholdene på Marthabreen, med en lukket vei fra en fjellside til en annen uten muligheter for kjøretøyene til å forflytte seg til Svea. Blant annet må all service og reparasjoner av kullbilene foretas på breen.

– Vurderer Store Norske selv å ta seg av kulltransporten?

– Som tiltakshaver vil vi alltid måtte vurdere den totale lønnsomheten av å leie inn kompetanse eller å utføre et oppdrag i egenregi, så også i dette tilfellet, svarer Marit Waleniussen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!