Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Konkurranse om kullkontrakt

Neste år begynner kullbilene å kjøre kull over Marthabreen fra Lunckefjell-gruva. FOTO: Birger Amundsen

Konkurranse om kullkontrakt

Store Norske avgjør i løpet av høsten hvilket selskap som får kontrakten om å transportere kullet fra den nye gruva i Lunckefjellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2012 kl 12:00

Store Norske har invitert en rekke selskaper til å konkurrere om å transportere kullet fra Lunckefjell-gruva over Marthabreen. Etter planen starter oppfaringsarbeidet om ett år.

Fram til gruva er tømt i 2018, skal åtte millioner tonn kull transporteres den tre kilometer lange veien tvers over Marthabreen.

Fredag for to uker siden var aktuelle selskaper invitert til å befare det aktuelle området.

– Vi tok dem med til Svea for å synliggjøre avstanden og hvilke logistiske utfordringer som ligger i å transportere kullet fra Lunckefjell-gruva, sier Marit Waleniussen, leder for transport i Store Norske.


Hurtig prosess

Svalbardposten kjenner til at LNS Spitsbergen, Veidekke og AF Gruppen er blant selskapene Store Norske har invitert til å delta. Hvilke andre selskaper som er aktuelle, vil Waleniussen ikke gå inn på.

– Prosessen går veldig fort akkurat nå. Fristen for å levere et tilbud går ut i morgen, lørdag. Vi tar så et møte med aktørene, og gjør deretter en innstilling, sier transportlederen.

Kontrakten går ut på transport av kull og tilliggende tjenester, som for eksempel drift og vedlikehold av veien over breen.

Vurderer seg selv
Selskapene må også ta hensyn til de spesielle forholdene på Marthabreen, med en lukket vei fra en fjellside til en annen uten muligheter for kjøretøyene til å forflytte seg til Svea. Blant annet må all service og reparasjoner av kullbilene foretas på breen.

– Vurderer Store Norske selv å ta seg av kulltransporten?

– Som tiltakshaver vil vi alltid måtte vurdere den totale lønnsomheten av å leie inn kompetanse eller å utføre et oppdrag i egenregi, så også i dette tilfellet, svarer Marit Waleniussen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!