Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kongelige kommer

Kongelige fra de tre skandinaviske kongehus kommer til Svalbard neste måned og skal blant annet innom Longyearbyen og Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kronprins Haakon, den svenske kronprinsesse Victoria og den danske kronprins Frederik skal besøke Svalbard i tiden 21. til 27. juni.
Bakgrunnen for besøket er Det internasjonale polaråret. De tre skandinaviske tronfølgerne er alle beskyttere for polaråret for sine respektive land.

Svensk isbryter
De tre kongelige går om bord i den svenske forskningsisbryteren «Oden» i Longyearbyen og vil oppholde seg om bord under det meste av oppholdet.
26. juni avlegger de Ny-Ålesund et besøk.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!