Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja besøkte forrige fredag Hopen meteorologiske stasjon før hun dro til Longyearbyen for å åpne Kunsthall Svalbard. Her tar hun farvel med stasjonssjef Ragnar Sønstebø. FOTO: Bjørn Ove Finseth

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja dro på besøk til Hopen forrige fredag. Ifølge stasjonssjef Ragnar Sønstebø er det første gang øya har hatt kongelige gjester.

I overlevelsesdrakt og med kledelig håndveske på armen, ankom dronning Sonja Hopen meteorologiske stasjon for en uke siden.

Dronningen ble tatt vel i mot av de fire stasjonsmedlemmene på øya.

– Vi satte utrolig stor pris på at dronningen ønsket å besøke oss på Hopen. Det har aldri vært kongelig besøk her tidligere, og det var stor stas at dronningen ønsket å komme hit. Dette var et privat besøk, og derfor ble det tid til hyggelige samtaler med en veldig interessert dronning. Dronningen viste stor interesse for gammel historie om Hopen, men også dagliglivet vårt på den meteorologiske stasjonen, skriver stasjonssjef Ragnar Sønstebø i en epost til Svalbardposten.

Sola tilbake
Fire dager etter dronningbesøket fikk de fire et nytt storslått besøk. 10. februar kom nemlig sola tilbake til Hopen. Det ble feiret med grilling, solboller, solskinnsfromasj og isbjørnbesøk. Se flere bilder på hopenmeteo.no

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!