Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja besøkte forrige fredag Hopen meteorologiske stasjon før hun dro til Longyearbyen for å åpne Kunsthall Svalbard. Her tar hun farvel med stasjonssjef Ragnar Sønstebø. FOTO: Bjørn Ove Finseth

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja dro på besøk til Hopen forrige fredag. Ifølge stasjonssjef Ragnar Sønstebø er det første gang øya har hatt kongelige gjester.

Tekst:

Publisert:

I overlevelsesdrakt og med kledelig håndveske på armen, ankom dronning Sonja Hopen meteorologiske stasjon for en uke siden.

Dronningen ble tatt vel i mot av de fire stasjonsmedlemmene på øya.

– Vi satte utrolig stor pris på at dronningen ønsket å besøke oss på Hopen. Det har aldri vært kongelig besøk her tidligere, og det var stor stas at dronningen ønsket å komme hit. Dette var et privat besøk, og derfor ble det tid til hyggelige samtaler med en veldig interessert dronning. Dronningen viste stor interesse for gammel historie om Hopen, men også dagliglivet vårt på den meteorologiske stasjonen, skriver stasjonssjef Ragnar Sønstebø i en epost til Svalbardposten.

Sola tilbake
Fire dager etter dronningbesøket fikk de fire et nytt storslått besøk. 10. februar kom nemlig sola tilbake til Hopen. Det ble feiret med grilling, solboller, solskinnsfromasj og isbjørnbesøk. Se flere bilder på hopenmeteo.no

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!