Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja dro på besøk til Hopen forrige fredag. Ifølge stasjonssjef Ragnar Sønstebø er det første gang øya har hatt kongelige gjester.

Dronning Sonja besøkte forrige fredag Hopen meteorologiske stasjon før hun dro til Longyearbyen for å åpne Kunsthall Svalbard. Her tar hun farvel med stasjonssjef Ragnar Sønstebø.
Publisert

I overlevelsesdrakt og med kledelig håndveske på armen, ankom dronning Sonja Hopen meteorologiske stasjon for en uke siden.

Dronningen ble tatt vel i mot av de fire stasjonsmedlemmene på øya.

– Vi satte utrolig stor pris på at dronningen ønsket å besøke oss på Hopen. Det har aldri vært kongelig besøk her tidligere, og det var stor stas at dronningen ønsket å komme hit. Dette var et privat besøk, og derfor ble det tid til hyggelige samtaler med en veldig interessert dronning. Dronningen viste stor interesse for gammel historie om Hopen, men også dagliglivet vårt på den meteorologiske stasjonen, skriver stasjonssjef Ragnar Sønstebø i en epost til Svalbardposten.

Sola tilbake
Fire dager etter dronningbesøket fikk de fire et nytt storslått besøk. 10. februar kom nemlig sola tilbake til Hopen. Det ble feiret med grilling, solboller, solskinnsfromasj og isbjørnbesøk. Se flere bilder på hopenmeteo.no

Powered by Labrador CMS