Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja besøkte forrige fredag Hopen meteorologiske stasjon før hun dro til Longyearbyen for å åpne Kunsthall Svalbard. Her tar hun farvel med stasjonssjef Ragnar Sønstebø. FOTO: Bjørn Ove Finseth

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja dro på besøk til Hopen forrige fredag. Ifølge stasjonssjef Ragnar Sønstebø er det første gang øya har hatt kongelige gjester.

Tekst:

Publisert:

I overlevelsesdrakt og med kledelig håndveske på armen, ankom dronning Sonja Hopen meteorologiske stasjon for en uke siden.

Dronningen ble tatt vel i mot av de fire stasjonsmedlemmene på øya.

– Vi satte utrolig stor pris på at dronningen ønsket å besøke oss på Hopen. Det har aldri vært kongelig besøk her tidligere, og det var stor stas at dronningen ønsket å komme hit. Dette var et privat besøk, og derfor ble det tid til hyggelige samtaler med en veldig interessert dronning. Dronningen viste stor interesse for gammel historie om Hopen, men også dagliglivet vårt på den meteorologiske stasjonen, skriver stasjonssjef Ragnar Sønstebø i en epost til Svalbardposten.

Sola tilbake
Fire dager etter dronningbesøket fikk de fire et nytt storslått besøk. 10. februar kom nemlig sola tilbake til Hopen. Det ble feiret med grilling, solboller, solskinnsfromasj og isbjørnbesøk. Se flere bilder på hopenmeteo.no

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!