Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja besøkte forrige fredag Hopen meteorologiske stasjon før hun dro til Longyearbyen for å åpne Kunsthall Svalbard. Her tar hun farvel med stasjonssjef Ragnar Sønstebø. FOTO: Bjørn Ove Finseth

Kongelig besøk på Hopen

Dronning Sonja dro på besøk til Hopen forrige fredag. Ifølge stasjonssjef Ragnar Sønstebø er det første gang øya har hatt kongelige gjester.

I overlevelsesdrakt og med kledelig håndveske på armen, ankom dronning Sonja Hopen meteorologiske stasjon for en uke siden.

Dronningen ble tatt vel i mot av de fire stasjonsmedlemmene på øya.

– Vi satte utrolig stor pris på at dronningen ønsket å besøke oss på Hopen. Det har aldri vært kongelig besøk her tidligere, og det var stor stas at dronningen ønsket å komme hit. Dette var et privat besøk, og derfor ble det tid til hyggelige samtaler med en veldig interessert dronning. Dronningen viste stor interesse for gammel historie om Hopen, men også dagliglivet vårt på den meteorologiske stasjonen, skriver stasjonssjef Ragnar Sønstebø i en epost til Svalbardposten.

Sola tilbake
Fire dager etter dronningbesøket fikk de fire et nytt storslått besøk. 10. februar kom nemlig sola tilbake til Hopen. Det ble feiret med grilling, solboller, solskinnsfromasj og isbjørnbesøk. Se flere bilder på hopenmeteo.no

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!