Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kom seg endelig på vingene

Begge flyene til Lufttransport ble fredag satt på bakken. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Kom seg endelig på vingene

Lufttransport gjennomførte onsdag kveld sin første flyving siden fredag. Selskapet har nå reparert ett av to fly, og kom seg endelig til Svea.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Fredag ble begge flyene til Lufttransport satt på bakken.
– Det ene flyet har vært på fastlandet for hovedvedlikehold, det andre flikk derfor mye slitasje, ettersom det er det eneste som har operert fra Longyearbyen. Det måtte settes på bakken fredag ettermiddag, sier basesjef i Longyearbyen Robert Johansen.

Har utsatt avgangen
Mannskapene hos Lufttransport har den siste uken jobbet på spreng med å reparere de to flyene, og har hentet opp en ekspert fra Danmark og deler fra USA.
Onsdag var det ene flyet på vingene igjen og skulle transportere folk til Svea. Avgangen var satt til klokken 16.00, men dårlig vær både i Longyearbyen og Svea førte til forsinkelser. Flyet tok endelig av fra Longyearbyen klokken 19.00.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!