Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kom cabincruiser til unnsetning

 

Kom cabincruiser til unnsetning

Havnevesenets «Fjell» måtte natt til torsdag rykke ut for å hente en cabincruiser med motorstopp i Forlandsundet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2012 kl 15:23

Cabincruiseren med tre personer om bord la ut fra Longyearbyen onsdag ettermiddag. Båten var på vei nordover, men i Forlandsundet gikk motoren varm og stoppet. Cabincruiseren på 30 fot startet deretter å drive sørover med en fart på 1,5 knop.

Ikke akutt

Havaristene meldte fra til Hovedredningssentralen som videre meldte fra til Sysselmannen. Meldingen om motorstoppen kom klokka 02.20 natt til torsdag.

– Det var ingen akutt fare, men vi valgte å sendte ut havnevesenets båt «Fjell». De tre om bord er fra fastlandet og er erfarne folk. De har seilt i Svalbards farvann tidligere, sier sysselmannsbetjent Dag Einar Aas.

Slepes til byen

Ved 05.30-tida kom «Fjell» cabincruiseren til unnsetning og startet den tunge oppgaven med å slepe båten tilbake til Longyearbyen. Da Svalbardposten snakket med Aas, var de to båtene på vei inn Isfjorden, omtrent ved Trygghamna. Båtene ventes til Longyearbyen torsdag kveld.  

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!