Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kom cabincruiser til unnsetning

 

Kom cabincruiser til unnsetning

Havnevesenets «Fjell» måtte natt til torsdag rykke ut for å hente en cabincruiser med motorstopp i Forlandsundet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2012 kl 15:23

Cabincruiseren med tre personer om bord la ut fra Longyearbyen onsdag ettermiddag. Båten var på vei nordover, men i Forlandsundet gikk motoren varm og stoppet. Cabincruiseren på 30 fot startet deretter å drive sørover med en fart på 1,5 knop.

Ikke akutt

Havaristene meldte fra til Hovedredningssentralen som videre meldte fra til Sysselmannen. Meldingen om motorstoppen kom klokka 02.20 natt til torsdag.

– Det var ingen akutt fare, men vi valgte å sendte ut havnevesenets båt «Fjell». De tre om bord er fra fastlandet og er erfarne folk. De har seilt i Svalbards farvann tidligere, sier sysselmannsbetjent Dag Einar Aas.

Slepes til byen

Ved 05.30-tida kom «Fjell» cabincruiseren til unnsetning og startet den tunge oppgaven med å slepe båten tilbake til Longyearbyen. Da Svalbardposten snakket med Aas, var de to båtene på vei inn Isfjorden, omtrent ved Trygghamna. Båtene ventes til Longyearbyen torsdag kveld.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!