Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kollisjon drosje snøskuter

Skuteren var uregistrert og føreren hadde ikke førerkort. Nå kan han vente seg et oppgjør med politiet. FOTO: Birger Amundsen

Kollisjon drosje snøskuter

En snøskuter kolliderte med en drosje i Vei 222 fredag. Føreren av skuteren kom lettere til skade og er innlagt på sykehuset i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kollisjon skjedde ved 13-tida fredag øverst i Vei 222. Skuteren var uregistrert, og snøskuterføreren, som er 22 år gammel og bosatt i Longyearbyen, hadde ikke førerkort.
– Skuteren har holdt svært høy hastighet. Drosjesjåføren har opplyst at han bare så en rød strek, så smalt det. Vitner har også opplyst om høy hastighet, sier førstebetjent Petter Braaten hos Sysselmannen.

Hadde flaks
Skuterføreren rakk å vri skuteren til høyre slik at den traff drosjen i fronten på venstre side. Det var fryktet at mannen hadde skadet ryggen, men nå viser det seg at han har sluppet heldig unna det som kunne blitt langt alvorligere for ham.
– Mannen hadde åpenbart flaks. Han er ikke avhørt ennå, men han kan vente seg et alvorlig oppgjør med politiet, sier Braaten.
Det ble betydelige skader også på drosjen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!