Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kollisjon drosje snøskuter

Skuteren var uregistrert og føreren hadde ikke førerkort. Nå kan han vente seg et oppgjør med politiet. FOTO: Birger Amundsen

Kollisjon drosje snøskuter

En snøskuter kolliderte med en drosje i Vei 222 fredag. Føreren av skuteren kom lettere til skade og er innlagt på sykehuset i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kollisjon skjedde ved 13-tida fredag øverst i Vei 222. Skuteren var uregistrert, og snøskuterføreren, som er 22 år gammel og bosatt i Longyearbyen, hadde ikke førerkort.
– Skuteren har holdt svært høy hastighet. Drosjesjåføren har opplyst at han bare så en rød strek, så smalt det. Vitner har også opplyst om høy hastighet, sier førstebetjent Petter Braaten hos Sysselmannen.

Hadde flaks
Skuterføreren rakk å vri skuteren til høyre slik at den traff drosjen i fronten på venstre side. Det var fryktet at mannen hadde skadet ryggen, men nå viser det seg at han har sluppet heldig unna det som kunne blitt langt alvorligere for ham.
– Mannen hadde åpenbart flaks. Han er ikke avhørt ennå, men han kan vente seg et alvorlig oppgjør med politiet, sier Braaten.
Det ble betydelige skader også på drosjen.

Siste nytt i Nyheter

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

 
Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!