Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Knivstikking til retten

En ukrainsk gruvearbeider fikk moderate skader etter å ha blitt knivstukket av en landsmann iBarentsburg i april. Her fraktes den skadde til Longyearbyen. FOTO: Inge Meløy, Sysselmannen

Knivstikking til retten

En 33 år gammel ukrainer må møte i retten etter at han knivstakk en kollega i Barentsburg i april.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2013 kl 10:49

Den ukrainske gruvearbeideren må møte i Nord-Troms tingrett i slutten av måneden. Retten settes i Barentsburg, og det er satt av tre dager til hovedforhandlingene. 33-åringen står tiltalt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.


Stakk kollega

Hendelsen skjedde i blokk 31 ved fotballbanen i Barentsburg ved 03-tida søndag 21. april i år. Ifølge tiltalen trakk tiltalte en kniv med et 13,5 centimeter langt blad. Deretter skal han ha stukket kollegaen i magen, slik at han fikk skader i tykktarmen. Det er ikke kjent hva som er bakgrunnen for ugjerningen.

Den skadde mannen ble fraktet til Longyearbyen i helikopter og videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø dagen etter. Tross stikkskaden, hadde fornærmede det etter forholdene bra. Ifølge tiltalebeslutningen kunne han ikke løfte tungt i fire uker etter hendelsen. Han kunne dermed ikke utføre sitt arbeid som gruvearbeider, og det blir trolig lagt ned påstand om erstatning under rettssaken.


Sitter fengslet

Sysselmannen var på plass i Barentsburg samme natt, og fikk senere bistand av Kripos i forbindelse med den tekniske etterforskningen.

Den tiltalte 33-åringen ble fraktet til Tromsø fengsel mandagen etter ugjerningen. Han har sittet i varetekt i fengselet siden.

Mannen er tiltalt etter straffe­lovens paragraf 229 annet straff­alternativ, med en strafferamme på inntil seks år.

I tråd med norsk rettspraksis skal rettssaker avholdes så nært som praktisk mulig på stedet der den påtalte hendelsen fant sted. Derfor går hovedforhandlingen i Barentsburg. Først i 2006 ble den første rettssaken i regi av Nord-Troms tingrett holdt i den russiske gruvebyen.

Rettssaken er berammet fra 27. til 29. august.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!