Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Knivstikking til retten

En ukrainsk gruvearbeider fikk moderate skader etter å ha blitt knivstukket av en landsmann iBarentsburg i april. Her fraktes den skadde til Longyearbyen. FOTO: Inge Meløy, Sysselmannen

Knivstikking til retten

En 33 år gammel ukrainer må møte i retten etter at han knivstakk en kollega i Barentsburg i april.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2013 kl 10:49

Den ukrainske gruvearbeideren må møte i Nord-Troms tingrett i slutten av måneden. Retten settes i Barentsburg, og det er satt av tre dager til hovedforhandlingene. 33-åringen står tiltalt for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.


Stakk kollega

Hendelsen skjedde i blokk 31 ved fotballbanen i Barentsburg ved 03-tida søndag 21. april i år. Ifølge tiltalen trakk tiltalte en kniv med et 13,5 centimeter langt blad. Deretter skal han ha stukket kollegaen i magen, slik at han fikk skader i tykktarmen. Det er ikke kjent hva som er bakgrunnen for ugjerningen.

Den skadde mannen ble fraktet til Longyearbyen i helikopter og videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø dagen etter. Tross stikkskaden, hadde fornærmede det etter forholdene bra. Ifølge tiltalebeslutningen kunne han ikke løfte tungt i fire uker etter hendelsen. Han kunne dermed ikke utføre sitt arbeid som gruvearbeider, og det blir trolig lagt ned påstand om erstatning under rettssaken.


Sitter fengslet

Sysselmannen var på plass i Barentsburg samme natt, og fikk senere bistand av Kripos i forbindelse med den tekniske etterforskningen.

Den tiltalte 33-åringen ble fraktet til Tromsø fengsel mandagen etter ugjerningen. Han har sittet i varetekt i fengselet siden.

Mannen er tiltalt etter straffe­lovens paragraf 229 annet straff­alternativ, med en strafferamme på inntil seks år.

I tråd med norsk rettspraksis skal rettssaker avholdes så nært som praktisk mulig på stedet der den påtalte hendelsen fant sted. Derfor går hovedforhandlingen i Barentsburg. Først i 2006 ble den første rettssaken i regi av Nord-Troms tingrett holdt i den russiske gruvebyen.

Rettssaken er berammet fra 27. til 29. august.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!