Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klimareise til Svalbard

MS «Fram» seiler vanligvis på Grønland og i Antarktis. FOTO: Thomas Mauch/ Hurtigruten ASA

Klimareise til Svalbard

Hurtigruten kommer neste vår med et nytt tilbud. MS «Fram» skal på et 11 dagers klimatokt til Svalbard og Polhavet. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2010 kl 23:32

Turen går fra Tromsø 30. mai neste år, via Nordkapp og Bjørnøya til Svalbard. Ifølge en pressemelding fra Hurtigruten skal gjestene få et «dypdykk i kvalitetssikret informasjon rett fra anerkjente fagmiljøer». 

Innblikk i Arktis

MS «Fram» har aldri tidligere vært på Svalbard, men har seilet i Antarktis og på Grønland. På klimareisen til Svalbard lover Hurtigruten deltakerne et helt spesielt innblikk i det arktiske klimaet, i debatten og i de faglige utfordringene. Dagen før MS «Fram» kaster loss, vil alle deltakere gå gjennom et forberedende program på Polarmiljøsenteret i Tromsø i samarbeid med Norsk Polarinstitutt. Det er også lagt opp til et program ved Unis i Longyearbyen. 

Symbolverdi

– Vi ønsker å bidra i debatten rundt en av de viktigste og mest omdiskuterte utfordringene verden står overfor; global oppvarming. Svalbards symbolverdi i denne sammenheng er enestående. Ved å knytte kunnskap til opplevelser tror vi våre gjester vil ha et helt unikt grunnlag til å gjøre seg opp en mening om klimaendringene, sier prosjektleder Jørn Henriksen i Hurtigruten ASA.

Reisen avsluttes 8. juni og koster fra 29.900 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!