Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klimakont(r)akt

Torunn Bugjerde hos Pole Position finner ut av hvordan den ny elbilen selskapet har kjøpt, skal lades opp. FOTO: John Christian Nygaard

Klimakont(r)akt

Det neste kan bli elektrisk lastebil.

Nå blir varer fraktet i Longyearbyen ved hjelp av strøm. Pole Position Logistics har skaffet seg elbil.

– Jeg tror det er fremtiden. Det er nok et tidsspørmål før elbilene vil overta etter de tradisjonelle bilene som går på bensin og diesel. Så vi ønsker å teste den ut i det utfordrende klimaet som er her på Svalbard, sier daglig leder Terje Aunevik.

Elbilen går riktignok på strøm, men Aunevik mener det blir feil å kalle bilen miljøvennlig.

– Energiverket drives jo på kull, så det jeg er ikke så opptatt av å si at den er miljøvennlig. Vi har sånn sett en kulldrevet bil, sier Aunevik som likevel håper det kan bidra i debatten om hva som skal være fremtidens energi. Blir det derimot CO2-deponering, vil en elbil på Svalbard også være miljøvennlig, mener han.

– Det mest interessante blir å se hvordan bilen takler vinteren. Vi går inn med et åpent sinn, og skal sørge for å få testet den ordenlig for å se hvordan den klarer seg, sier Aunevik, og legger til at neste lastebil hos Pole Position nok vil være strømdrevet om elbilen blir en suksess.

Selve kjøpet av bilen ikke gitt noen stor økonomisk gevinst, men det kan komme til å lønne seg i lengden, ved at man sparer en del penger i forbindelse med drivstoff.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!