Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klimakont(r)akt

Torunn Bugjerde hos Pole Position finner ut av hvordan den ny elbilen selskapet har kjøpt, skal lades opp. FOTO: John Christian Nygaard

Klimakont(r)akt

Det neste kan bli elektrisk lastebil.

Tekst:

Publisert:

Nå blir varer fraktet i Longyearbyen ved hjelp av strøm. Pole Position Logistics har skaffet seg elbil.

– Jeg tror det er fremtiden. Det er nok et tidsspørmål før elbilene vil overta etter de tradisjonelle bilene som går på bensin og diesel. Så vi ønsker å teste den ut i det utfordrende klimaet som er her på Svalbard, sier daglig leder Terje Aunevik.

Elbilen går riktignok på strøm, men Aunevik mener det blir feil å kalle bilen miljøvennlig.

– Energiverket drives jo på kull, så det jeg er ikke så opptatt av å si at den er miljøvennlig. Vi har sånn sett en kulldrevet bil, sier Aunevik som likevel håper det kan bidra i debatten om hva som skal være fremtidens energi. Blir det derimot CO2-deponering, vil en elbil på Svalbard også være miljøvennlig, mener han.

– Det mest interessante blir å se hvordan bilen takler vinteren. Vi går inn med et åpent sinn, og skal sørge for å få testet den ordenlig for å se hvordan den klarer seg, sier Aunevik, og legger til at neste lastebil hos Pole Position nok vil være strømdrevet om elbilen blir en suksess.

Selve kjøpet av bilen ikke gitt noen stor økonomisk gevinst, men det kan komme til å lønne seg i lengden, ved at man sparer en del penger i forbindelse med drivstoff.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!