Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for veibygging til Breinosa

Lokalstyret har godkjent søknaden om å bygge vei til det nye nordlysobservatoriet på Breinosa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Miljø- og næringsutvalget (MNU) gikk i forrige uke inn for å gi selskapet Asplan Viak tillatelse til å bygge adkomstvei til den nye feltstasjonen for nordlysobservatorier ved Gruve 7-fjellet.
Tillatelsen gis på de vilkår at terrenget og vegetasjonen utenfor veiarealet ivaretas på best mulig måte under anleggsperioden og at det tilbakeføres til opprinnelig stand når anlegget står ferdig.
Det er opprinnelig foreslått to veialternativer, ett øst og ett vest for radarstasjonen EISCAT. Sysselmannen går i et brev til Statsbygg inn for veialternativet øst for EISCAT. Dette alternativet vil ifølge Sysselmannen blant annet sikre at veien går utenfor sikkerhetssonen til radaranlegget.

Ingen nabovarsling
Ifølge MNU har det ikke vært nødvendig med nabovarsling fordi naboer og gjenboere ble tilskrevet da delplanen for feltstasjonen ble lagt ut til offentlig ettersyn tidligere i vår.
«Tiltaket ble også presentert på et åpent møte hvor flere av naboene var til stede. Tiltaket anses derfor å være godt kjent for naboer. Ingen naboer har gjennom planprosessen protestert på tiltaket», skriver MNU i sitt brev til Asplan Viak.
Det er LNS Spitsbergen som skal utføre byggingen av den 1150 meter lange veien. Arbeidet skal etter planen begynne denne høsten, men noen startdato er foreløpig ikke fastsatt.
– 11.000 kubikk masse skal kjøres opp fra Bolterdalen. Planen er at vi skal være ferdig med veien i løpet av høsten, og arbeidet vil nok ta tre-fire uker hvis vi får en normal høst, sier arbeidsleder i LNS Spitsbergen, Jøran Storø.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!