Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for veibygging til Breinosa

Lokalstyret har godkjent søknaden om å bygge vei til det nye nordlysobservatoriet på Breinosa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Miljø- og næringsutvalget (MNU) gikk i forrige uke inn for å gi selskapet Asplan Viak tillatelse til å bygge adkomstvei til den nye feltstasjonen for nordlysobservatorier ved Gruve 7-fjellet.
Tillatelsen gis på de vilkår at terrenget og vegetasjonen utenfor veiarealet ivaretas på best mulig måte under anleggsperioden og at det tilbakeføres til opprinnelig stand når anlegget står ferdig.
Det er opprinnelig foreslått to veialternativer, ett øst og ett vest for radarstasjonen EISCAT. Sysselmannen går i et brev til Statsbygg inn for veialternativet øst for EISCAT. Dette alternativet vil ifølge Sysselmannen blant annet sikre at veien går utenfor sikkerhetssonen til radaranlegget.

Ingen nabovarsling
Ifølge MNU har det ikke vært nødvendig med nabovarsling fordi naboer og gjenboere ble tilskrevet da delplanen for feltstasjonen ble lagt ut til offentlig ettersyn tidligere i vår.
«Tiltaket ble også presentert på et åpent møte hvor flere av naboene var til stede. Tiltaket anses derfor å være godt kjent for naboer. Ingen naboer har gjennom planprosessen protestert på tiltaket», skriver MNU i sitt brev til Asplan Viak.
Det er LNS Spitsbergen som skal utføre byggingen av den 1150 meter lange veien. Arbeidet skal etter planen begynne denne høsten, men noen startdato er foreløpig ikke fastsatt.
– 11.000 kubikk masse skal kjøres opp fra Bolterdalen. Planen er at vi skal være ferdig med veien i løpet av høsten, og arbeidet vil nok ta tre-fire uker hvis vi får en normal høst, sier arbeidsleder i LNS Spitsbergen, Jøran Storø.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!