Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for revefangst

 

Klart for revefangst

Sysselmannen bestemte i dag at det blir ordinær revefangst i vinter. Fangsten starter 1. desember.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2011 kl 12:59

Vanligvis starter fangsten 1. november, men på grunn av det pågående rabiesutbruddet har Sysselmannen satt revefangsten på vent.

– Vi har brukt tid på å finne ut av dette. Det har vært nødvendig å gjøre en grundig vurdering av smitterisikoen for å forhindre at noen smittes, sier miljøvernsjef Guri Tveito hos Sysselmannen.

Gir klarsignal

Nå har Folkehelseinstituttet, Mattilsynet og den lokale smittevernlegen gitt klarsignal, og dermed starter revefangsten 1. desember. Søknadsfristen er satt til 15. november.

Nye krav

Det settes flere nye krav for å få utdelt fangstkort i år, blant annet vaksinering mot rabies. Revene må heller ikke lagres privat, men leveres fortløpende til Norsk Polarinstitutt.

Det er totalt 25 fangstområder, 23 på Nordenskiöld Land og to sør for Ny-Ålesund. Trekning og tildeling starter etter søknadsfristen 15. november.
 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!