Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar til å sende  Hermansen på museum

vis administrasjonssjefens anbefaling blir tatt til følge, skal bysten av Robert Hermansen plasseres på museet. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Klar til å sende Hermansen på museum

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes foreslår at Svalbard Museum får bysten av Robert Hermansen. Tirsdag avgjør politikerne saken.

Etter en lang strid skal Longyearbyen lokalstyre (LL) ta stilling til hva som skal skje med bysten av Robert Hermansen. Bysten har vært en hodepine for LL helt siden den ble gitt i gave av Det Norske Svalbardselskap i 2009. Etter avdukingen har den blitt midlertidig plassert i vestibylen i Næringsbygget i påvente av en mer permanent oppholdstillatelse. Saken var senest oppe i lokalstyret høsten 2012. Da ble det vedtatt at bysten skulle bli værende i vestibylen inntil et gruvemuseum var klart.

Midlertidig opphold

I takt med dårligere økonomi i Store Norske har planene om et gruvemuseum blitt mer usikre. Store Norske ønsker heller ikke å ta i mot bysten for midlertidig lagring.

Dermed kan det se ut til at bysten er på vei mot nok et midlertidig oppholdssted. I et saksframlegg som administrasjonssjef Lars Ole Saugnes legger fram for politikerne i lokalstyret førstkommende tirsdag, anbefales det at bysten plasseres på Svalbard Museum. Saugnes mener at det vil være «det mest hensiktsmessige alternativet fram til en mulig permanent plassering i et framtidig gruvemuseum.»

Museet vil bruke bysten i en framtidig utstilling om norsk industrihistorie på Svalbard. Fram til det vil bysten stå lagret i et magasin.

Flere interessenter

Longyearbyen Arbeiderforening og Karlsberger Pub har også vært i kontakt med LL for å formidle at de gjerne tar i mot bysten med åpne armer.

«Begge disse alternativene vurderes som mindre aktuelle alternativ enn en plassering på Svalbard Museum», skriver administrasjonssjef Saugnes.

Tirsdag tar lokalstyret stilling til hvem som får bysten av Robert Hermansen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!