Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar for ny kullgruve

 

Klar for ny kullgruve

Styret i Store Norske vedtok i går forretningsplanen for en ny kullgruve i Lunckefjellet. Driften kommer i gang vinteren 2013.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2010 kl 11:00

Arbeidet med å kartlegge kullforekomsten i Lunckefjellet, like nordøst for dagens Svea Nord-gruve, startet for fem år siden. Kjerneboringer viste en kullmektighet varierende fra halvannen meter til noe over to meter.

Ifølge Store Norske inneholder forekomsten i Lunckefjellet 8,2 millioner tonn salgskull.

Forekomsten består av høyverdig energikull, og forventes også å inneholde kullsom er egnet til metallurgisk industri i Europa.

Sender søknad

Store Norske sender nå søknad til Sysselmannen om tillatelse til åpning av gruve i Lunckefjellet. I en pressemelding skriver Store Norske at utbyggingen av gruven etter planen vil starte våren 2012 med etablering av adkomstvei og annen infrastruktur. I løpet av vinteren 2013 skal driften være i gang.

Infrastruktur

Stoller og annen infrastruktur i Svea Nord vil brukes under utvinningen av kull i Lunckefjellet. Det samme gjelder utskipningsanlegg og øvrig infrastruktur i Svea.

Med et planlagt uttak på to milllioner tonn årlig vil gruva i Lunckefjellet være utdrevet i løpet av fire, maks fem år. I tillegg finnes det en god del kull igjen i Svea Nord, som først vil bli tatt ut etter at Lunckefjellet er avsluttet.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!