Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar for ny kullgruve

 

Klar for ny kullgruve

Styret i Store Norske vedtok i går forretningsplanen for en ny kullgruve i Lunckefjellet. Driften kommer i gang vinteren 2013.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2010 kl 11:00

Arbeidet med å kartlegge kullforekomsten i Lunckefjellet, like nordøst for dagens Svea Nord-gruve, startet for fem år siden. Kjerneboringer viste en kullmektighet varierende fra halvannen meter til noe over to meter.

Ifølge Store Norske inneholder forekomsten i Lunckefjellet 8,2 millioner tonn salgskull.

Forekomsten består av høyverdig energikull, og forventes også å inneholde kullsom er egnet til metallurgisk industri i Europa.

Sender søknad

Store Norske sender nå søknad til Sysselmannen om tillatelse til åpning av gruve i Lunckefjellet. I en pressemelding skriver Store Norske at utbyggingen av gruven etter planen vil starte våren 2012 med etablering av adkomstvei og annen infrastruktur. I løpet av vinteren 2013 skal driften være i gang.

Infrastruktur

Stoller og annen infrastruktur i Svea Nord vil brukes under utvinningen av kull i Lunckefjellet. Det samme gjelder utskipningsanlegg og øvrig infrastruktur i Svea.

Med et planlagt uttak på to milllioner tonn årlig vil gruva i Lunckefjellet være utdrevet i løpet av fire, maks fem år. I tillegg finnes det en god del kull igjen i Svea Nord, som først vil bli tatt ut etter at Lunckefjellet er avsluttet.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!