Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar for ny kullgruve

 

Klar for ny kullgruve

Styret i Store Norske vedtok i går forretningsplanen for en ny kullgruve i Lunckefjellet. Driften kommer i gang vinteren 2013.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2010 kl 11:00

Arbeidet med å kartlegge kullforekomsten i Lunckefjellet, like nordøst for dagens Svea Nord-gruve, startet for fem år siden. Kjerneboringer viste en kullmektighet varierende fra halvannen meter til noe over to meter.

Ifølge Store Norske inneholder forekomsten i Lunckefjellet 8,2 millioner tonn salgskull.

Forekomsten består av høyverdig energikull, og forventes også å inneholde kullsom er egnet til metallurgisk industri i Europa.

Sender søknad

Store Norske sender nå søknad til Sysselmannen om tillatelse til åpning av gruve i Lunckefjellet. I en pressemelding skriver Store Norske at utbyggingen av gruven etter planen vil starte våren 2012 med etablering av adkomstvei og annen infrastruktur. I løpet av vinteren 2013 skal driften være i gang.

Infrastruktur

Stoller og annen infrastruktur i Svea Nord vil brukes under utvinningen av kull i Lunckefjellet. Det samme gjelder utskipningsanlegg og øvrig infrastruktur i Svea.

Med et planlagt uttak på to milllioner tonn årlig vil gruva i Lunckefjellet være utdrevet i løpet av fire, maks fem år. I tillegg finnes det en god del kull igjen i Svea Nord, som først vil bli tatt ut etter at Lunckefjellet er avsluttet.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!