Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar for jazz

Jazzsangeren Solveig Slettahjell har konsert på torsdag. FOTO: Knut Wærnes

Klar for jazz

Solveig Slettahjell var et av trekkplastrene under fjorårets Polarjazz. Da måtte hun melde avbud, men i år kommer hun. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2011 kl 08:00

Den populære jazzsangeren får æren av å åpne årets jazzfestival i Longyearbyen, med konsert på Polarhotellet torsdag kveld. Festivalsjef Lasse Stener Hansen er veldig glad for å ha Slettahjell på programmet.

– Vi forsøkte å booke henne i fjor. Da hun måtte melde avbud, fikk vi spikret at hun skulle komme i år. Det er flere som har foreslått henne, og vi synes hun er en kjempeinteressant artist, sier Hansen.

Spennende artister

Han beskriver årets festival-program som bredt, med mange artister som gir gode konsertopplevelser.

– Tidligere har vi ofte brukt artister som er mye spilt på radio og som trekker mange folk. I år har vi kanskje ikke de mest spilte artistene, men de er likevel veldig spennende og fantastiske å oppleve på scenen, sier Hansen.

Ved siden av Solveig Slettahjell, er Halvdan Sivertsen, Hot Club de Norvège og Stian Carstensen de mest kjente navnene. Festivalsjefen lover også noen store overraskelser. Blant de som kan få opp temperaturen er det cubanske bandet Interactivo.

Lokale innslag

Hansen håper også på et stort lokalt bidrag til årets festival. Så langt består vorspielet onsdag kveld av rundt 20 innslag, men det er fortsatt plass til flere.

– Vi setter alltid pris på at lokalsamfunnet deltar, særlig hvis det er noen nye som vil være med, sier festivalsjefen.

I tillegg blir det mulig for alle som vil å delta på en workshop på Longyearbyen skole lørdag, som skal ende opp i en konsert med Interactivo i kulturhuset dagen etter.

Fortsatt billetter

Ifølge Hansen er det fortsatt billetter igjen til alle konsertene. I fjor var en rekke av konsertene utsolgt før festivalen startet. Særlig Sivert Høyem var veldig populær.

Nytt av året er at enkelt-billetter og festivalpass kan kjøpes gjennom billettsystemet til kulturhuset. Som tidligere kan man kjøpe billett i døra hvis det er plasser igjen. De som har festivalpass må belage seg på å komme en time før konsertene starter, for å være sikret plass.

Lasse Stener Hansen forteller at festivalen gikk med et lite overskudd i fjor, noe ledelsen er veldig fornøyd med.

– At vi har en liten kapitalbase gjør at vi står stødigere. Festivalen har fått en såpass stor omsetning at vi bør ha en buffer, sier han.    

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!