Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar for fangst

Linda Bakken skal overvintre på Mushamna sammen med kjæresten Oddbjørn Løkstad. Her er hun i hundegården i Ny-Ålesund. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Klar for fangst

Sysselmannen har avgjort hvem som får låne fangststasjonene neste sesong.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Forrige fredag takket Linda Bakken, Oddbjørn Løkstad og Tommy Sandal ja til å tilbringe et år på fangst. Bakken og Løkstad tar over Mushamna i Woodfjorden og Sandal flytter til Austfjordnes i Wijdefjorden.
Linda Bakken fra Tingvoll og Oddbjørn Løkstad fra Målselv jobber begge på flyplassen i Ny-Ålesund, og har besøkt fangstfolkene i Mushamna jevnlig de siste årene. De lånte blant annet stasjonen i fjor påske, og har etter hvert fått et personlig forhold til den.
– Derfor søkte vi om å låne Mushamna selv om det er bedre fangstforhold på Austfjordnes, sier Bakken.

Vil etablere seg
Tommy Sandal, som opprinnelig kommer fra Røldal, vil etablere seg som fangstmann på Svalbard og er ute etter et permanent område. Sesongen 2003-2004 overvintret han i Mushamna, og for to og et halvt år siden fikk han avslag på å bygge fangsthytte i Van Keulenfjorden, ettersom stedet ligger i Sør-Spitsbergen nasjonalpark. I fjor sommer slo Sandal seg ned på Kapp Schollin ved utløpet til Van Mijenfjorden, men nå ønsker han å flytte på seg.
– Jeg søkte bare på Austfjordnes. Jeg er ute etter et område hvor jeg kan slå meg ned på fast basis, så jeg må teste ut de ulike stedene, sier han.

Fangstlagene vil bli satt ut med Nordsyssel som skal forlate Longyearbyen 4. juli. De som har betjent hyttene denne sesongen vil bli hentet inn på samme tur.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!