Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar for fangst

Linda Bakken skal overvintre på Mushamna sammen med kjæresten Oddbjørn Løkstad. Her er hun i hundegården i Ny-Ålesund. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Klar for fangst

Sysselmannen har avgjort hvem som får låne fangststasjonene neste sesong.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Forrige fredag takket Linda Bakken, Oddbjørn Løkstad og Tommy Sandal ja til å tilbringe et år på fangst. Bakken og Løkstad tar over Mushamna i Woodfjorden og Sandal flytter til Austfjordnes i Wijdefjorden.
Linda Bakken fra Tingvoll og Oddbjørn Løkstad fra Målselv jobber begge på flyplassen i Ny-Ålesund, og har besøkt fangstfolkene i Mushamna jevnlig de siste årene. De lånte blant annet stasjonen i fjor påske, og har etter hvert fått et personlig forhold til den.
– Derfor søkte vi om å låne Mushamna selv om det er bedre fangstforhold på Austfjordnes, sier Bakken.

Vil etablere seg
Tommy Sandal, som opprinnelig kommer fra Røldal, vil etablere seg som fangstmann på Svalbard og er ute etter et permanent område. Sesongen 2003-2004 overvintret han i Mushamna, og for to og et halvt år siden fikk han avslag på å bygge fangsthytte i Van Keulenfjorden, ettersom stedet ligger i Sør-Spitsbergen nasjonalpark. I fjor sommer slo Sandal seg ned på Kapp Schollin ved utløpet til Van Mijenfjorden, men nå ønsker han å flytte på seg.
– Jeg søkte bare på Austfjordnes. Jeg er ute etter et område hvor jeg kan slå meg ned på fast basis, så jeg må teste ut de ulike stedene, sier han.

Fangstlagene vil bli satt ut med Nordsyssel som skal forlate Longyearbyen 4. juli. De som har betjent hyttene denne sesongen vil bli hentet inn på samme tur.

Siste nytt i Nyheter

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

 
Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!